ben ve benim gibi ünide artık kartlaşmış dediğimiz nam-ı diğer rütbeliler yada gaklar ekleme yapabilirsiniz unuttuğum şeyler mutlaka olucaktır. 1- MUTLAKA AMA MUTLAKA 1 ADET FARUK SÖNMEZOĞLU ULUSLRARASI İLİŞKİLER SÖZLÜĞÜ VE 1 ADET EJDER YILMAZ HUKUK SÖZLÜNÜZ OLSUN. boş zamanlarda açıp ui sözlüğünü okuyun dalga geçmiyorum cidden sınavlarda ne kadar orjinal sözcükler kullanırsanız geçme oranınız o kadar yükselir.
2-DERSLERDE HEP ÖNDE OTURUN VE HOCAYI DİNLEYİN. dinliyomuş gibi yapmayın hocalar durumu farkediyo ve böyle özel durumlar için hazırladığı kazık sorulardan birini sorarak sizi bütün sınıfın önünde magmaya yollayabilir:)
3-HOCALAR SORU SORAN ÖĞRENCİYE BAYILIR ÇEKİNMEYİN SORUN. adamlar bunun için para alıyolar lütfen insanlara aldıkları parayı hakkettiklerini hissettirin.
4- DERSTE KESİNLİKLE NOT TUTUN VE KİMSEYLE PAYLAŞMAYIN. ya çok kötüsün diceksiniz ama ben değilim kötü olan sizin not tutup takip ettiğiniz halde kaldığınız dersten sizn notlarınızla geçip size bişe bilmiyosun ayakları yapan bi teşekkür etmekten aciz insanlar.
5- KALIN Bİ DEFTERE NOT TUTUN HER DERSİN TARİHİNİ MUTLAKA YAZIN VE OKULDAN SONRA O NOTLARI VE KONUYLA İLGİLİ KİTAPLARI OKUYARAK ASIL DEFTERİNİZE ÖZET YAPIN.uluslararası ilişkilere giriş diye bi dersiniz olucak erol kurubaş öğrencileri bilir ilk dakka golü o dur. ancak bu yolla geçilir. tabii erol hoca ve dengi için geçerli ama yinede sistem zorda olsa çok faydalı
6- SİYASİ TARİH ,HUKUKA GİRİŞ VEYA HUKUK BAŞLANGICI VE UA.İLİŞKİLERE GİRİŞİ ADINIZDAN İYİ ÖĞRENİN . ilerleyen yıllarda herşey bunn üzerine kurulacak.
7-HOCALARLA DİYALOG KURUN ODALARINA GİTMEKTEN ÇEKİNMEYİN.proflar rahattır sizde rahat olun ama saygı full olmalı yinede, doç ve yrd streslidir kendinizi kasabilirsiniz, asistanlar abi abla gibidir salın kendiniz tabii bazıları kendini dekan falan sanar zaten öyleleri yürüyüşünden bellidir:)
8-OKULLARDAKİ KULÜPLERİ TAKİP EDİN ÜYE OLUN VE ÖĞRENCİ TEMSİLCİLİĞİNE ADAY OLUN. daha çabuk tanınırsınız hocaların sizi tanıması alesten sonraki mülakatlarda işinize yarar.
9- FORUMDA Kİ KİTAP LİSTESİNDEN OKUL AÇILANA KADAR NE KADARINI OKURSANIZ KARDIR. okula gittiğinizde hocanın sorularına cevap vermeye çalışınki sizi takip etsin.
10-WESTPHALİA BARIŞI, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, MİLLETLER CEMİYETİ, VERSAY ANTLAŞMASI,AB, BRENDENBURG, HABSBURG. bunların inini cinini bilin herdakka sorulur.extra puan getirir.
aynen katılıyorum; artı olarak şunu söyleyim Marjinal yorumlar yapmaktan çekinmeyin bu belki ilk başta sizi tedirgin edebilir ama ilerde sizin çok yararınıza olur. yani yorumlama yapmaktan çekinmeyin. yanlış olsun önemli değil ama mutlaka bi fikriniz olsun. hoca sizin yanlışta olsa fikir yürütebildiğinizi görsün. bazen şansında yardımıyla inanılmaz açılımlar yapabilirsiniz. buda o hocanın okul bitene kadar ki tüm derslerinde artı puan demektir. ancak en önemli olanı bilmediğiniz bi konuda biliyormuş gibi yapıp hocalarla tartışmaya girmeyin. öyle bi yerden tezini çürütür ki hoca muhtemelen o gün okula gittiğiniz son ders olabilir :D:D:D Bize Kalan Borç Aziz Zamanlardan; Tarihi Temizlemek SAHTE Kahramanlardan... N.F.K
Yani buraya eklenecek pek bir şey kalmamış gibi görünüyor... Tabiki önemli olan bunları yapabilmek..Herkesin bunları yapmasını tavsiye ediyorum...tebrikler diplomat1907 memılo
Farklı görüşlere saygılı olmak, illa ki sonuç almak için olmasa da tartışmak, karşınızdakinin görüşü değişmeyecek olsa da fikrini savunmaktan çekinmemek, tarih okumalarını çoğaltmak ve arada kendinize güzel anlar da yaşatın gezmek,eğlence,tatil gibi
Bunun dışında sormak istedigim bişey var?Kpss artk giderek zorlaştıgından ilerde özel şirkette calışmayı düşünüorm.Seneye staj yapmak istiyorm ama bnm için en uygn en verimli olabilecek yer neresi? melis
valla ben özel pek düşünmedim okul bitince idari yargı düşünüyorum olmazsa yüksek lisans şu anki gelecek planlarım o yüzden özel düşünmmedim ayrıoca zaten çalışma alanımız çok geniş özel istiyorsan bence eğer girebilirsen en iyi yer stratejik araştırma merkezleridir hem öğrendiklerini uygulama fırsatın olur hemde kendi mesleğini yapmış olursun
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)