DIŞİŞLERİ PERSONELİNİN MEZUN OLDUĞU ÜNİVERSİTELER:
SON 6 YILDA (2000-2006) YAPILAN GIRIS SINAVLARI VERILERI:
ANKARA ÜNIVERSITESI (ANKARA) 51
BASKENT ÜNIVERSITESI (ANKARA) 3
BILKENT ÜNIVERSITESI (ANKARA) 18
BOGAZIÇI ÜNV. (ISTANBUL) 28
DOKUZ EYLÜL ÜNV. (IZMIR) 4
GALATASARAY ÜNV. (ISTANBUL) 20
GAZI ÜNIVERSITESI (ANKARA) 6
HACETTEPE ÜNIVERSITESI (ANKARA) 1
ISTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI (ISTANBUL) 2
ISTANBUL TEKNIK ÜNIVERSITESI (ISTANBUL) 1
ISTANBUL ÜNIVERSITESI (ISTANBUL) 3
KOÇ ÜNIVERSITESI (ISTANBUL) 1
MARMARA ÜNV. (ISTANBUL) 19
ORTA DOÐU TEKNIK ÜNV. (ANKARA) 56
ULUDAG ÜNIVERSITESI (BURSA) 2
YURTDISI ÜNIVERSITELERI 17
TOPLAM 232
[ Düzenlendi Paz Eyl 09 2007, 11:28ÖS ] Şu üç kişiye acı; cahiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene, hatırlıyken itibarını kaybedene. Unutma ki, yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
for life istatiksel dagılımı verdigin için çok teşekkürler.böylece üniversitenin etkisini daha iyi anlayabilecegiz.gerci herşey kişinin elinde azim ve sürekli kendini geliştirmeye varılmayacak yer yok gibi ama üniversitelerinde etkisi yadsınamaz...
AÇ ADAM PARA KAZANIR AÇ GÖZLÜ ADAM HİÇ BİR ŞEY KAZANAMAZ...!!! HERKES BAKIYORUMDA TUTTURMUŞ YOK ŞÖYLE DİPLOMAT OLUNUR YOK BÖYLE CEO OLUNUR..VATAN İÇİN KURU EKMEĞE TALİM CENGAVERLER ARANIYOR..SAYGILARIMLA EYVALLAH emrehan emiroğlu
vatan için herkes bir kahramandır emrehan bey.bunun konumuzla alakasını anlayamadım..biz uluslararası ilişkiler okuduğumuz için nacizane hayallermizi paylaştık diplomat olmak büykelçi olmk..zaten bir diplomat olmak yurt dışında ülkemizi savunmak koorumak kollamak değilmidir..
illaki yurt içinde vatan için bi cengaver olmak değil her koşulda yurt dışındada ülkemiz için bir cengaver olabilirz..vatan söz konusu olunca herşey değişir muhakkak..ve biz öyle atalarımıza layık olacak gençler olarakta vatanımız için elimzden geleni yapar bir kahraman bir cengaver oluruz.. insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
iskeletleri çıkana kadar koltuğunu bırkmamak ve ardından hanedanlık sürdürme ister gibi...bu mu vatanseverlik... eger diplomat olmak hayalin ise buna asla bir sey söylemem..ınsallah en iyisi en basarilisi olursun.. sen ve sen gibilerde bu yürek var oldugu sürece hala ve her seye ragmen bu ulke ıcın umut var demektır..
ANCAK SUNUDA UNUTMA ESMA CARKIN NASIL ISLEDIGINI BILMEK ONEMLI DEGIL,ONEMLI OLAN CARKA COMAK SOKABILMEKTIR..bunun ıcınde cengaver olmak gerekır=)ıster dıplomat cengaver ister sınır otesı operasyon yapan bır ıstıhbarat atasesı ıster bı sanatcı cengaver..HEPSI BIRER ASLAN PARCASI DEGILMI..!!
yeri geldiğinde tabiki gençlere yeni kapılar açılmasından yanayım..hanedanlık sürdürmk artık eskide kaldı
ister diplomat ister ögretmen ister doktor..önmli olan ülkemizn çıkarlarını korumak ve en refah seviyeye çıkarmak..BUNU YAPANDA TÜRK GENÇLİĞİ OLACKTIR insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
yani biz işsiz kalcaz bu gidişle:(bence bu veriler bizi kamçılamalı arkadslar yani bu üniversiteler dısındaki üniversitelerde okuyan arkadslarımı.daha da cok calışmamaız gerekiyo.Önemli olan maca 1_0 maglup basladıgımız halde macı beraberliğe belkide galibiyete tasıyabilmek.ne olursa olsun bu ülkenin çıkarlarını korumak hepimizin görevi!!!!! aslı
bence bu verdiğim veriler bize moral olmalı çünkü görüldüğü gibi bazı üniversitelerden sadece 1 er 2 şer kişi var. bu da herkese kapının açık olduğunu gösteriyor. Şu üç kişiye acı; cahiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene, hatırlıyken itibarını kaybedene. Unutma ki, yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)