öNceLikle teşekkür ederim f.sura bahsi.cidden degerli kitaplar bunun farkindayim.onlarla iletisim kurmaya cabaliyorum umarim basaririm.evt benim de boyle biseyden haberim oldu derslerin buyuk bir cogunlugunun ingilizce olucagini biliyorum.ben yine de arastıracagım ama senin bildigin ing makalelern yayınlandigi siteler varsa bana bildirisen sevinirim.tesekkürler..
Yukarıda verdiğim linkler ağırlıklı olarak ingilizceni geliştirmene yardımcı olacak nitelikte.Uluslararası İlişkilere dair önemli ve faydasını gördüğüm bol makale bulabileceğin bir adres veriyorum: http://americas.irc-online.org/
DOST BİPERVA,FELEK BİRAHM,DEVRAN BİSÜKUN; DERT ÇOK,HEMDERT YOK,DÜŞMAN KAVİ,TALİH ZEBUN.
arkadaşlar bazen herşey kitaplarda yazmaz.yaşanılmışları öğrenmek için bazen farklı bir açılım gerekebilir.yani demek istediğim film izleyin. bazı filmler yüzlerce kitabın anlattığından daha çok şey öğretebilir. ayrıca okurken aklımızda kalanlarla kıyaslandığında gördüklerimizin daha çok aklımızda kaldığını söyleyebiliriz.
bu yazıları yazmadan önce ESARETİN BEDELİ'ni izlediğimi belirtirsem filmi bilenler ne demek istediğimi daha iyi anlayacaklardır.
mesela; türk dış politikası hocamız bize deliyürek bumerang cehennemi filmini izlememizi ısrarla tavsiye etmiştir.filmdekilerin gerçek olduğuna dair bilgileri vardır ve bu gerçeklik de Türkiye'nin kanayan yarasıdır ah merhamet!!! her türlü ihanetten daha zalimsin
Bende yeni üyelerinizdenim öncelikle tşk ederim ve ayrıca onurlandım sitenin selcuklular tarafından kurulmuş olmasına,ben ikinci sınıf oldum.Hocalarımız gerçekten iyiler ve bana göre daha önemlisi öğrencinin kendisinde bitiyor her şey.. Bence buraya kadar gelmişiz nerden başlarsak yararımıza okul bi araç hedef için bence bu araçtan faydanlanmak bizlere düşüyor gerek hocalar gerek kütüphanesiyle bence çok iyi bi okuldayız. Ayrıca erasmus ile en cok öğrenci gönderen okullardan biri Selçuk üniversitesi. Uİ topluluğununda cok güzel çalışmaları var mesala kendimi ve bölümü daha iyi tanımam açısından nisan ayında Ankara siyasalda düzenlenen uluslararası ilşkiler kongerisine katılmamızı örnek gösterebilirim. son olarak bu sitedeki herkese cok tsk ederim....
"Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem Boşuna yaşamış olmayacağım. Ya da bir acıyı yaşamdan alabirsem Veya bir yarayı sarabilirsem Veya bir ardıçkuşunu yeniden yuvasına koyabilirsem Boşuna yaşamış olmayacağım."
f.şura bahsi göndermiş olduğun linkler için teşekkür edemeden geçemiyeceğim.Bütün uluslararası ilişkiler okuyan okumayan herkesin faydalanması gereken siteler yazmışsın.Diğer arkadaşlara da tavsiyem üşenmeden bakmalarıdır. memılo
merhaba Kimbu bundan önce de bişeyler yazdım ama asıl konuyu unutuverdım.Senın yapman gereken en önemli şey,bölümü gerçekten çok sevmendir.Eğer bunu başarırsan kitap okumak da, yabancı bir makale çevirmekte bölüm üzerine araştırma yapmak da basit gelecek sana.İSTE,TASARLA,YERİNE GETİR...Şimdiden çok istemelisn,kafanda yavaş yavaş tasarlamalısın bir çok şeyi ve en keyifli yanı en son geliyor tabi..Yerine getirmek.Bunları yapmak zor ama kolay.Başarılar sana.... memılo
Semra kesinlikle haklısın. Salt kitap okumakla olmuyor, üzerimize kütüphane devirmek yerine kütüphaneyi diğer başka materyallerle ayakta sağlam tutmalıyız. Sinema izlemek ve süreli yayınları takip etmek en az kitap okumak kadar yararlı.
Ayrıca "kendimizi geliştirme" adına pasif kalmamak gerek. Katılımcı olduğumuz, tartıştığımız ve çalışmalarımızla da teorileri pratiğe kazandırmalıyız.
kimbu bölümünü sev hocalarinin özellikler murat cemrekin verdigi sorumuluklari yerine getirmiş olmak için degil gercekten birgün isine yarayacağini duşundügün icin yap. fakültede herkes murat hocanin sunum yaptirmasindan sikayet eder ancak özel sektörde 5 ay çalistim ve ayda ortalama 100 kisiye sunum yaptim bir gün mutlaka isine yaracak bilgilerle donanitiliyorsun... gerek ozel sektorde gerek akdemik kariyerinde gerekse kamu alanında saglam bilgilerle donaniyorsun... en ufak ayrıntilari bile kacırmamaya dikkat et ve sağlam bir siyasi tarih alt yapin olsun... okulu rahatlikla ve zevk alarak bitirirsin... bir gün herkes emekli olacak.... hem de bireysel emekli...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)