Selam arkadaşlar ben bulgaristanda uluslararası sosyal ilişkiler ve avrupa birliği bölümüne girmek istiyorum aranızda bu bölümün Türkiye deki uluslararası ilişkiler bölümünden farklı olup olmadığını,bu bölümün artılarını eksilerini bilen arkadaşlar varsa lütfen paylaşmalarını diliyorum Mustafa Kızılelma
merhaba mustafa.. Bu iki bölüm arasında temel farklılık bulunmadığını biliyorum.Fakat ders içeriklerinde biraz değişklik vardır.Ve bölümün ismindeki avrupa birliği yazması bölümün fazlası olduğuna işaret.Bizim ünilerdeki avrupa birliği derslerinden daha detaya iniyorlardır.Ama benim sana tek tavsiyem var.. O da: bir şekilde üniversiteyle telefon veya mail yoluyla bağlantıya geçebilirsin.Onlar sana ders içeriklerini mail atarlar.veya varsa okulun web adresinden bilgi toplayabılırsın...Yardımcı olamadım ama hiç yoktan iyidir...:)He bide neden bu üniversiteyi seçmek istiyorsun..?özele girdiysen açıklama yapmayabilirsin.. memılo
başka bölümede girsem yine ben kendi imkanıca araştırmalarımca u.i okumaya çalışacam hiç değilse bölüme gireyim hayatta mutlu kendimden emin adımlarla mesleğimi icraa edeyim yinede bilgilerin için sağol kardeş maalesef bulgarca yeterli bilgiyi elde edemiyorum Mustafa Kızılelma
Mustafa kardeş biraz bilgi buldum,ama sormakistediğim birşey var:hangi üniversiteye gitmek istediğin kafanda yerleşti mi...?Eğer üniversitenin adını verirsen sana detaylı bir bilgi vermeye çalışacağım.. memılo
Mustafa daha sorularımı okumadan ben sana detaylı bir bilgi vereyim..Aşağıya yazacağım adreslerde ve iletişim kurabileceğin yerlerde; Bulgaristanın bütün üniversiteleri hakkında istediğin bilgiyi toplayabilirsin. İSTANBUL Adres:Bağdat caddesi Zühtüpaşa mh. No:19/3 Kızıltoprak-İstanbul Telefon:0216 337 02 12 - 14 fax:0216 337 02 14 e-mail:info@universium.info
ANTALYA Adres:ismetpaşa cd. 47/1 Antalya Telefon:0242 243 88 58
BURSA Adres:Altıparmak cd. Burç Psajı no:31 Telefon:0224 220 92 32
Bu bilgileri değerlendirmen sana bilgi toplama konusunda faydalı olacaktır. Bunlar sadece Bulgaristan üniversiteleri hakkında bilgi sahibi acentalardır.Güvenlik konusunda sorun yaşamana imkan yok. Eğer bunlardan faydalanabilirsen çok sevinirim.... memılo
Arkadaşlar çok teşekkür ederim VARNA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI SOSYAL İLİŞKİLER VE AVRUPA BİRLİĞİ
o bölüme yeni yazılmış olan bi arkadaşla görüştüm net olarak bilmiyor savcı falan olabilirsin diyorlar herkes bir şey söylüyor ama bu forumda gerçek bilgiye ulaşacağıma inanıyorum canı gönülden teşekkür ederim Mustafa Kızılelma
savcı falan olma gibi bir durum yok türkiyede ancak hukuk fakültelerinden alınan diplomalara denklik veriliyor.hukuk fakültesi hariç bir bölümden mezun iseniz türkiyede avukatlık noterlik savcılık vs yapamazsınız Uluslararası İlişkiler dünyayı,toplumu,insanı,siyaseti,ekonomiyi,tarihi,kısaca yaşamı anlamaktır.
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, sanayileşmiş ülkelerden oluşan G-8'e Çin, Hindistan, Güney Afrika, Meksika ve Brezilya'nın dahil edilmesi zamanının geldiğini söyledi...
ULUSLARARASI POLİTİKA ULUSLARARASI HUKUK I İDARE HUKUKU MAKRO İKTİSAT BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ BİLGİSAYAR I YABANCI DİLDE OKUMA VE KONUŞMA (İNG.) birde istatistik vardı ama biz mezun olmadan kalktı...başarılar...