Dün verilen resepsiyona çağrılmayan dtpli vekillerin tepkisi sertti. bölücülüğüN kimin tarafında olduğu açıktır diyen ahmet türk bence çok haklıydı. şimdi ya sen değilmiydin 2 gün önce bu adamları meclise sokmamak gerek diyen bunlar pkk yanlısı bunlar niye devlet kadrosuna alınıyo diye kızıp bağıran sen değilmiydin diceksin evet hala öyle diyorum ama eğer bu adamlar artık mecliste varsa bunlarında o resepsiyonda yeri olmalıydı. gerçektende ahmet türkü haklı buluyorum ve resmen bi bölücülük ayrımcılık yaşandığını düşünüyorum. madem demokratik bi ülkedeyiz bu adamları meclise layık gören 3 milyon nüfusa sahibiz öyleyse resepsiyonda davetli olmaları gerekirdi. bu saygısızlık sadece dtp vekillerine değil onları seçen 3 milyon vatandaşa yapılmış. ordu böyle yaparak ne elde etti? hemen söyliyim; öncelikle tepkili ve tepkisinde haklı olan ahmet türk ve diiğer vekilleri ikincisi de şu ki bence çok önemli ya bu adamların eline koz verilmiş oldu yarın öbür gün ahmet türk çıkıpta olmıcak bişey yapsa ve zamanında sizde bana yapmıştın demek ki olmıcak bişey değil dese kim ne diyebilir? ayrıcada bu adamlar sakinken sular durulmuşken ortalığı karıştırmanın anlamı neydi niye tekrar hırçınlaştırılsın ki bu adamlar zaten uzlaşmaya gitmek için uğraşılıyo. belkide sebebi şu olabilirmi org. yaşar büyükanıt malumunuz akp ile pekde yıldızı barışık değildir aslında sadece göstermelik nezaketleri durumu kurtarmaktadır. belkide büyükanıt bu eksik daveti tekrar ortalık karışsın ve akp zor durumda kalsın diyede yapmış olabilir mi? sonuçta bu üçgenin 3 tarafıda alevler içinde.bu üçgenin bi tarafı dtp ile uzlaşmaya gitmeye çalışan akp diğer uçta hükümete karşı pekde sıcak duygular beslemeyen ordu ve üçüncü noktada ise herkesin gözlerinin üzerinde olduğu sıkı takipte olunan dtp nolucak bu olayın sonu bilemiyorum yada kestiremiyorum ama şu gerçekki resepsiyona dtplilerin davet edilmeyişi çok baş ağrıtacak gibi ve niyeyse içimden bir ses fatura yine akpye kesilecek diyo.umarım sessiz sedasız sorunsuz çözülür ve biter...
Diplomat1907 maalesef görüşlerine katılamıyacağım..Bir ülkede demokrasi olması dtp lileri (istenmeseler bile) meclise sokabilir.Ama herkes biliyor ki bu insanlar kürt devletini kurmak,apo yu hapisten çıkartmak istiyorlar.Bunları biliyoruz ama sandıkta bunları bilmemizin bi anlamı olmuyo..Çünkü demokratik bir ülkede yaşıyoruz.Bu insanlara bir şekilde tepkimizi vermeliyiz,aramıza çok fazla sokmamalıyız ( kürtleri kasdetmiyorum,pkk yandaşlarını kastediyorum).30 Ağustos zafer bayramımız resepyonuna bu ülke için gerçekten kendini adayan insanlar davet edilmeliydi ve öyle de oldu.Dtp lilerin olmaması bi sorun çıkartır mı bilmiyorum ama resepsiyona alınmamalarını demokratiklikle bağdaştırmayalım... memılo
senin görüşün saygı duyuyorum tabiiki ama bu adamlar böyle yaparak dahada kötüye sürüklenmiş olur. bunlara bende karşıyım başka kürtler gelsin mecliste başımın üstünde yeri var ama pkk yanlısı bu adamları bende sindiremiyorum ama eğer artık bu meclisin üyesiyse uzlaşılıp yol alınmalı daha ilk günden içerden ayrımcılıklar yapılırsa bu adamlar tekrar pkk ya döner. ben diyorum tamam bunlar aslında suçlu ama bi yerden başlamışlar bu meclise girmişler henüz bi sorunda çıkartmamışlar tepkiyi sorun olunca gösterelim ve sert bi tepki olsun. ama durduk yerde ortada bişey yokken kaba tabiriyle eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşümekde diyebiliriz:) bu adamların aklını başka yöne kaydırmamak lazım mademki girdiler bu meclise kendilerini kanıtlasınlar bakalım. bence davet edilmemek yerine tam tersi davet edilselerdi ve onların tutuölaı izlenseydi yani topu onlara atsalardı bakalım ne yapacaklardı o zaman yorumlar yapılsaydı. ama yinede dediğim gibi senin görüşündür saygı duyarım.
Aynı şekilde bende senin görüşüne saygı duyuyorum ama yinede bir şey söylemek istiyorum..^^bu adamların aklını başka yöne kaydırmamak lazım^^ demişsiniz.Bu adamların aklı 20 senedir aynı yone doğru kayıyor..Bundan 20 sene sonra da aynı yönde olacak.Tek bir ideolji üzerine yoğunlaşmış oldukları açık.Sorun meselesine gelince ..bilmiyorum haberdarmısın ama dtp liler genel af (sınırsız af) için Abdullah Gülle konuşma yaparak ters bir cevap aldıkları için cumhurbaşkanı seçiminde oylarını kullanmadılar...Yani demek istediğim 'insanın fikri neyse zikri de odur'.. memılo
evet oy kullanmadıklarını biliyorum tek oy kullanmayanlar onlar değil ama bu açıdanda bakıyorum. neyse ben diyorum ki adamlara zemin hazırlıyalım açık versinlerki mücadelenizde haklı olalım şimdi haklıyken haksız konumuna düşüyoruz yanii ilk yumruğu o atsınki biz meşru müdafaa yapmış sayılalım.
pkk sempatizanı falan değil düpedüz pkk nın meclisteki piyonları olan bu şahsiyetlere karşı yapılan hareket oldukça doğrudur.bu insanların 30 ağustos günü basın açıklaması yaparak TSK yı kimyasal silah kullanmakla suçladığını unutmayalım.. Ayrıca bu sitede bazı partilere dair sürekli ve yanlı yayın yapıldığını hissettiğimden bu sitedeki varlığıma son veriyorum.. uluslararası ilişkiler objektif bakış açısı ile özümsenebilir ideolojik tabanlı çalışmalar yorumlar yapıp duranlar tıkanır kalırlar..diplomasi bir sanattır. YAŞASIN LAİK DEMOKRATİK ATATÜRKÇÜ TAM BAĞIMSIZ MODERN GÜÇLÜ TÜRKİYE..ATAM İZİNDEYİZ..
Uluslararası İlişkiler dünyayı,toplumu,insanı,siyaseti,ekonomiyi,tarihi,kısaca yaşamı anlamaktır.
PersonaNonGrata ,bu kadar güzel başladığın bir yazıyı keşke bu kadar sert bir üslüpla bitirmeseydin.Burada senin yazdıkların veya yazacakların kendi düşünceni de karşı düşünceni de ifade edebilir.Veya okuduklarında bir saptırma varsa bunun kişisel bir hata olarak algılayabilirsin.Bütün bunları siteye mal etmemen daha isabet olabilirdi.... memılo
anasayfadaki haberleri ve köşe yazılarını biz yazma yetkisine sahip değiliz ne yazık ki.forumdan bahsetmemiştim.. Uluslararası İlişkiler dünyayı,toplumu,insanı,siyaseti,ekonomiyi,tarihi,kısaca yaşamı anlamaktır.
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)