"Ayrıca bu sitede bazı partilere dair sürekli ve yanlı yayın yapıldığını hissettiğimden bu sitedeki varlığıma son veriyorum.. uluslararası ilişkiler objektif bakış açısı ile özümsenebilir ideolojik tabanlı çalışmalar yorumlar yapıp duranlar tıkanır kalırlar..diplomasi bir sanattır..
...anasayfadaki haberleri ve köşe yazılarını biz yazma yetkisine sahip değiliz ne yazık ki.forumdan bahsetmemiştim..demektesiniz.
Bu beyanınıza karşı açıklama yapmak gereği duyulmuştur:
Uiportal'da belirli partiler adına bir yayın politikası izlenmesi sözkonu değildir. Sitenin yayın politikası sitede ilan edilmiştir:
I. Uluslararası İlişkiler Portalı (Uiportal), Türkiye Cumhuriyetine yasaların yanısıra, kültürel ve tarihsel bağlarla bağlı, demokrasiye inanan bireylerin oluşturduğu bir düşünce platformudur.
II. Bizler, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanmış bireyler olarak, uluslararası sözleşmeler ve T.C. Anayasası ile teminat altına alınmış olan insan hak ve özgürlüklerinin hukuk kaideleri dışında hangi gerekçe ile olursa olsun kısıtlamasına karşı duruyor, gerçek manada demokrasinin, eğitimli özgür bireylerin varlığı ile gerçekleşebileceğine inanıyoruz.
III. Din, dil, ırk, renk farkı gözetmeksizin tüm insanlığın kardeşliğine inanıyor, millet kavramını reddetmeksizin her bir ferdi, dünya milletler ailesinin eşit haklara sahip şerefli bir üyesi olarak kabul ederek dünya barışının ancak bu şekilde sağlanabileceğini düşünüyoruz.
IV. Uiportal olarak bizler, bağımsız yayıncılığı ilke edinerek, hiçbir kişi, kurum ya da kuruluşla bağlantı içinde olmaksızın, hukuk ve yasalar çerçevesinde, özgün yorum ve düşüncelerin, farklı fikirlerin özgürce dile getirildiği, fikri düzeyde araştırma ve tartışma platformu yaratmayı hedeflemekteyiz.
***** Köşe yazarlarının görüşleri de site yönetiminden bağımsızdır. Yayın ilkelerine riayet edildiği sürece herhangi bir şekilde müdahale edilmemektedir.
Haberlerin büyük bir kısmı zaten iç politika ile ilgili olmayıp, haber girişlerinde de yanlı bir tavır izlenmesi sözkonu değildir.
evet oy kullanmadıklarını biliyorum tek oy kullanmayanlar onlar değil ama bu açıdanda bakıyorum. neyse ben diyorum ki adamlara zemin hazırlıyalım açık versinlerki mücadelenizde haklı olalım şimdi haklıyken haksız konumuna düşüyoruz yanii ilk yumruğu o atsınki biz meşru müdafaa yapmış sayılalım.
Tarafgirlik...
Sizin adeta tuzak kurar gibi burada ifade ettiğiniz düşünceleriniz forum başlığını oluşturan hoşgörü ve demokrasi anlayışınız ile çelişiyor.
ya arkadaşım bu forumda bi anlama problemimi var çözemedim bu benim görüşüm ben böyle düşünüyorum ve hiçbir şey sana benim fikrimi yargılama lüksü vermez ister tarafgillik vs . de ister başka bişey umrumda değil hatta bana en güsel yakışan sıfatı söyliyimmi sana ben ırkçıyım tamam mı içiniz rahatladımı kendimi bu sıfatla nitelendirdim çünkü sizin ima ettiğiniz şey bu kapıya çıkıyor bazı şeylerin aksini söylemek altında onu onayladığınızı saklar yada daha basit bi şekilde söylemek gerekirse beyaza eğer siyah değil diyorsanız sizin onu beyaz olarak kabul edebileceğiniz ihtimalini verir. yemişim demokrasisini şusunu busunu bende buna bi anlam veremiyorum yaa. herkes başımıza uzman kesildi bee.demokratikliğimden şüphen varsa yazdığım yazıyı dikkatli oku. bende o adamlardan nefret etsem dahi meclise girmişlerse eğer hak verilmesini savunuyorum ok demokratiklik eşitlik hoşgörü budur. ukala idealist tavırlarınızı biyana bırakında realist olun biras bu adamlar meclise girdi malesef yapacak tek şey hata yapmalarını beklemek başka yapılabilcek varsa söylede devlet erkanı yapsın. herkes uzman ya burda kesin tavsiyeleriniz dikkate alınır.
Resesiyona DTP üyesi milletvekillerinin davet edilmemiş olmasını ben de doğru bulmuyorum. Neticede bu insanlar milletvekili yeterliliğine sahip insanlar. Yani milletvekili olmaya engel bir suçtan hüküm giymemişler. Bu durumda TBMM çatısı altında bulunan her vekilin bu resepsiyona davet edilemsi gerekirdi.
Eğer devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü aleyhine faaliyet içinde oldukları tespit edilirse ve yapılan bir yargılamada hüküm giyerlerse zaten milletvekili sıfatları kalmayacaktır. Ancak bunlar böyle düşünüyor diye niyet okuma yapılmamalıdır.
öncelikle az da olsa dedim dikkat etmiyosunuz anlaşılan ben ciddi ciddi sizlerin ulusçu olduğundan şüphelenicem gibi bir ulusçu herşeyden önce kelimelere dikkat etmeli diye öğretildi bize iyi bir hukukçu yada uluslararası ilişkiler uzmanı olmak istiyorsa insan önce kelimelri iyi seçmeli dikkat etmeli neyse yaaa aman. bu forumda nasıl savunduğun değil neyi savunduğun önemli çünkü yeni bi konu açarak başlıyoruz yazmaya yeni bi üslub kullanmak değil burdaki amaç aklımızdaki fikri sunmak bunu nasıl sunduğumuzda bizim nasıl gördüğümüzdür.edebiyat yapmıyoruz burda şimdi diceksinizki o zaman kelimelere dikkat etmenin üstünde niye bu kadar durdun onada şunu söyliyim bizim alanımızda zor ama bi okadarda iyi bir yoldur kelime oyunları. kelimelerle oynayarak karşındakini sıkıştırırsın da sıkışırsında herşey senin marifetinde o yüzden dikkat etmeli diyorum
Bu olayı bu kadar büyütmenin bi manası yok arkadşlar..Herkes eleştirsin birbirini ama hakaret seviyesine ulaşmasın bu.Diplomat1907 ortaya birsey attı,ben dahil bir çok kişi hemen ters tepki verdik.Ama unuttuğumuz nokta,diplomat gibi düşünen milyonlarca insanımız var..Saygı şart yani... memılo
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)