kurtuluş saavaşınıda hatırlayalım kaç kişiyken koskoca bi orduya karşı nasıl savaştık..2 kmlik sniperi belki daha yeni yapmış olabilirz ama elinde son model teknolijlere sahip ülkelerin nasıl çıkmazda olduklarını görebiliyoruZ
önmli olan her zmn teknoloji değil bnce.. insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
Arkadaşlar öncelikle şunu düzelteyim o sniper 2 değil 1 km'lik.ancak beş kilo 35 gram ağırlığındaki sniper, kendi sınıfında dünyanın en hafif keskin nişancı tüfeği olma özelliğini taşıyor.Silahın, kısa sürede atışa hazır olabilmesi nedeniyle benzerlerinden çok daha üstün olduğu belirtiliyor.Yani küçümsenecek bir silah degil kendi kategorisindeki en iyi silahlardan biri.Bunu daha yeni yaptık diyede TSK'yı küçümsemeyelim yani... Saygılarımla
kardeşim senın bahsettiğin sniper KNT 308 evet 1 kmlık menzili var ama şimdi onun türevi olarak geliştirilen KNT 12.7 tam 2 km 200 metre menzilinde...neyse zararın neresinden dönsen kardır..AYRICA kurtuluş savasında dört iklim yedi düvele karsı koyduk eyvallah ama sunuda unutmamak gerekir ki günümüde cephe savası kalmadı artık teknoloji ön plandan herkes biliyor bugün Türkiyeyle cephe savasında kazanacak hiçbir ülke yok..ama şimdi ki savaslar ortada..onun için gereken teknoloji iyi strateji sağlam isihbarat dır..genede enseyi karartmayalım=)
konu ordu siyaset ilişkisinden k,min ordusu daha güçlü tartısmasına duygusal yaklasımlara geçmiş durumda arkadaşlar konuyu tekrar rayına oturtursak sevinirim braz diplomasi yeteneği =)...
SAVAS KACINILMAZ OLDUGUNDA BARIS YANLISI OLMAK YALNIZCA KORKAKLARIN VE ROMANTIKLERIN BIR DAVRNISI OLABILIR...
bencede konu çok saptı ama şunuda söylemk gerekirki abd çok yüksek teknoljiye sahiptide noldu..Irak'ta kuyrukları sıkışmış durumda..kaçacak delik arıyorlar ama işte demokrasi ayaklarına yatıyorlar..
ayrıca atom bombası atıldıgında tüm dnya bundan zarar görmdimi..bi daha km bunu atmaya cesaret edebilirki bir savaş durumunda kendinin de zarar görcegini bile bile..teknoloji işte bazen çaresiz kalabliyor..
iyi strateji sağlam istihbarata gelince çok doğru bi olay..km dost km düşman bilmek çok önmli..bunalrın yanınada iman gücnü ve vatan aşkını ekledkmi kim tutar bizi:):)
hayırlı iftarlar... insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
esma demişsin ki; abd ırakta batağa saplandı kaçacak delik arıyor. bence abd nin ırak stratejini bir kez daha çözmeye çalış. o zaman bataklıkta olup olmadığını göreceksin. Bize Kalan Borç Aziz Zamanlardan; Tarihi Temizlemek SAHTE Kahramanlardan... N.F.K
sence değil mi başı beladan kurtulmuyo..ordan kurtulan askerler bir bir herşeyi itiraf ediyor..askerleri psikolojik olarak çökmüş durumdalar..her gün kaç kişi hayatını kaybediyor..onların stratejisini çzmek değil ben gördüğmü söylüyorum..onların stratejisi vahşetten ibarettir..
ama eğer farklı bi düşüncen varsa paylaşrmısn fikir alışverişnde bulunalım;) insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
ben bu abd IRAK tan cekılıo yalanına pek inanmıyorum..öncelikle çekilme kavramını acıklamalıyız..şimdi zaten coktan sekıllendırlms olan ırak ta bu haber 1 senedir dolasmakta..abd asker cekıo denılırken 20 bın asker cıkmıstı aylar önce..sımdıde 50 bın askerın cekecegı soylenmekte..zaten sekıllenrdıler petrolu kendılrıne çölu araplara daglarıda kurtlere verdıler...sımdı pek bı ıslerı kalmadı ayrıca askeri manada zaten iç savas kızıstı..IRAK bırbırını yemekte..sımdı askerlerı gerı cagırmak mantıklı...ancak cekılme kavramı kesınlıkle yanlıs bır tabir abd ıcın..cunku yenıden yapılanan IRAK ta bir cok abd insaat sırketıyle muhendıslık sırketlerıyle ve daha bınmum kamu sırketlerı abd sırketlerı tarafından ıhaleyle uzun vadelı olarak alınmıstır..yanı abd artık ıraktır ,ırak abd dir..
ESMA DEMİŞKİ; sence değil mi başı beladan kurtulmuyo..ordan kurtulan askerler bir bir herşeyi itiraf ediyor..askerleri psikolojik olarak çökmüş durumdalar..her gün kaç kişi hayatını kaybediyor..onların stratejisini çzmek değil ben gördüğmü söylüyorum..onların stratejisi vahşetten ibarettir..
ama eğer farklı bi düşüncen varsa paylaşrmısn fikir alışverişnde bulunalım;)
acizane ekliyeceğim hususlar; 1- Yüreğinde imanı olmayan askerin psikolojisi bozuk olsa ne olur. düzgünken çok mu iyiler sanki 2- zaten yüzlerce ıraklının ölmesi temel hedefleri. bu yüzdden bir mezhep savaşı çıkardılar. insanlar sırf adları ali ya da ömer olduğu için birbirini vurmuyor mu ? 3- amerikanın bugüne kadar ölen 3 bin küsür paralı askeri onlar için bir kayıp değildir. keza bugün güya abd den çekil diye baskı yapan kamuyou şunuda çok iiiyi biliyor eğer ıraktan petrol paralarına konmadan çekilmelerinin abd mali iflası olacağını çok iyi biliyorlar. bu yüzden onların çekil baskıları timsah gözyaşıdır. 4- bu nu bi yere yazın eğer abd ıraktan askerlerini çekerse türkiye kuzey ıraka girer. biz istediğimiz için değil abd nin ordaki kaosu sürdürebilmesi için. yani ab d destekli gireriz. olan bizim mehmetçiğimize olacak.
hayırlısı ALlahtan. Allah Yardımcımız olsun
Bize Kalan Borç Aziz Zamanlardan; Tarihi Temizlemek SAHTE Kahramanlardan... N.F.K
Allah korusun böyle bişiyi..müslümannın müslüman bi kardeşini şehit etmesi kadar çirkin bi durum olamaz..hz.ALLAH sonumuzu hayreylesin.. insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)