Müzakere süreci başladığından bu yana Kıbrıs, sürecin başına aşılması gereken bir mesele olarak konuldu. AB’nin bilinçli bir şekilde yaptığı bu yanlı tutum, biraz da AB’nin Türkiye’nin üyeliğindeki isteksiz tavrının bir neticesi olsa gerek. Türkiye’nin hassas olduğu Kıbrıs kartını oynayan AB, daha çok oyalayacağa benziyor Türkiye’yi. Yunanistan'ın durumdan memnun haline şaşırmamak gerek. Kıbrıs'ı AB'ye yamamış durumda.
Kıbrıs Rum kesimi de çözüme yanaşmaktan uzak ve adeta yarayı kaşımakta. Gözüken o ki Türkiye’nin önünde üyelik için uzun yıllar var sanırım. "Bilmediğini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır."
AB bizi istemiyor ve herşeyden bahane bulmasınıda iyi biliyor o yüzden biz önümüze bakalım gelişelim kendi iç sorunlarımızı çözelimki ab ye ihitiyacımızın olmadığını gösterelim.ab bizim onlara muhtaç oloduğumuzu bildiği müddetçe bu durumu kullanacaktır.
[ Düzenlendi Sal Tem 03 2007, 07:33ÖS ] kıbrıs yakın doğu uluslararası ilişkiler öğrencisi
arkadaşlar ab nin şu anki başkanı almanya ve aslına bakarsanız angela merkel trnin ab üyeliğine karşı çıkmak istemiyor ama merkelin partisi hristiyan demokratlar dolayısıyle devreye din giriyor...ab ülkeleri içinde zaten yeterli sayıda müslüman devlet var düşüncesinde...bunun dışında bizim birsürü problemimiz var ve onları çözmeden de ab ye girmemiz mümkün değil...ahsen arkadaşıma katılıyorum önce kendimizi geliştirmemiz gerek.ayrıca biz avrupa birliğindan bahsediyoruz ab eğer trnin üyeliğini kabul ederse avrupa birliği avrupa birliği olmaktan çıkıp başka birşey olur...
angela merkel son konuşmnasında (dünkü zaman gazetesinde) kıbrıs'ın iç sorunları çözülmeden ab'ne alınmasının bir hata olduğunu belirtti... artık hataların farkına varılmaya başlandı.. yakın gelecek umarım hata yapmamaya yönelik davranışlara gebedir.. ah merhamet!!! her türlü ihanetten daha zalimsin
arkadaşlardan biri demiş ki AB ye girme mücadelemiz boşuna kendi yolumuza bakalım.Doğrudur katılıyorum ama şunu unutmayalım TC niteliksiz genç beyinlere sahip.Üniversitelerimizdeki eğitime kim iyi diye bilir.okey masalarından kalkmayan öğrencilere kim vatan sever diyebilir.Türk milletinde yapalım edelim çok, icraat yok.keşke hepimiz çalışsak ABD ye muhtac olmasak....
[ Düzenlendi Paz Tem 15 2007, 11:47ÖS ] her şeyin hayırlısı
doğrudur seda hanım öğrenciler okey masalarından kalkmıyorlar ama bunun tek sorumlusu öğrencilermi yoksa sistemmi bu tartışılır...üniversitelerdeki öğrencilerin birçoğunda yorum yeteneği yok hepsi tamamen ezber üzerine kurulu bir eğitim zaten böyle olunca da bizim bölümümüzle alakalı yorum yapabilecek kadar bilgi sahibi olmamız zor çünkü bütün derslere sınawdan bir akşam önce ezberleyip öyle giriyoruz sınawlara...e hal böyle olunca da iki gün sonra bilgilerden eser kalmıyor...zaten öğretim üyeleri de ezber istiyorlar...ezber yapan öğrenci başarılı ezberleyemeyen öğrenci başarısız oluyor...yani bize böyle alıştırıldı böyle de devam ediyor...
Menfaati olan devletler savaşarak alamadıkları toprakları,demokrasi AB sireci adı altında bu vecizelerin arkadına saklanarak almak istiyorlar...PAhalıya patlamadan bir imza ile sorunlarını çözmek istiyorlar... Neden rest çekmesini bilmiyoruz?!!!!!!!!Kıbrısta taviz vermeyiz diyemiyoruz...Uzlaşma yoluyla olmayacaksa kalsın diyemiyoruz...Bu gün Kıbrıs diyen yarın İstanbul da diyebilir ;bu istegi süsleyerek gayet de bu teklifi önerebilir... Artı Bihter arkadaşıma katılıyorum daha çokkkkk şey var bizden istenen...Uyuşmazlık konusu olan... Bence bu iş uzadıkça,sömürülecegiz... Artı,Bihter arkadaşımın söylemine katılmıyorum:tavla oynamanın sistemle baglantısını kuramıyorum... Saygılar
[ Düzenlendi Cum Ağu 10 2007, 01:57ÖS ] DAğlar da aglar ama sessiz...
benim kasdettiğim kişilerin ülkelerini ne kadar sevdiğini tartıp ölçmeksi gerektiği.herkes konuşurken devleti kurtarır.sistemi eleştirmek yerine o sistemde yer almak için çalışmak lazım.Türk milleti bu yüzden kaybediyorlar.hep eleştiriyoruz.ama o konuma gelmeyi düşünmüyoruz ve gelsekte emin olun bizde tek başımıza devleti milleti kurtaracak bir güce sahip olmayacagız ne yazık ki...bu ülkede devlet bir şey yapmaya kalksa ordu müdahale ediyor veya aksi oluyor.ve herkes korkularla yaşıyor.kimse ahkem kesmesin devlet üzerine.milli bilinci basamak basamak geliştirmekten başka çaremiz yok. her şeyin hayırlısı
avrupa birliğinin kendine özgü ve supranasyonel yapısı zaten belirli fedakarlıkları üye olan ve olma amacını taşıyan devletlere mecburi hale getirmektedir.ancak ülkemizin aday üyelik sürecinde ve müzakereler esnasında karşısına gelen konular avrupa birliğinin yanlı ve çifte standarda dayalı tutumundan kaynaklandığı kadar Türkite Cumhuriyetinin yanlış ve basiretsiz dış politikalarının da sonucudur.Bence karşıdan beklentilerde bulunmak yerine zaten bu tarz yaklaşımların bize karşı yönleceğini tahmin edip/görüp kendi diplomasimizi buna uygun şekilde oluşturmalıyız.Tek seçenek ab değildir ve yeni açılımlar her zaman b planı olarak çalışma masamızın üzerinde bulunmalıdır. Uluslararası İlişkiler dünyayı,toplumu,insanı,siyaseti,ekonomiyi,tarihi,kısaca yaşamı anlamaktır.
Devletlein dönemlik çıkarları yoktur.Asırları aşan menfaat planları zaten coktan yapılmıştır..AB kurulmadan önce de Avrupa Türkiye üzerinden hep menfaat amacıyla yararlanmak istemiştir.Fazla geriye gitmeden günümüze bakalım mesela AKP nin sözde AB yolu basarısına.Kamuoyunda yaratılan ''AB ye az kaldı'' propagandası ve AB nin yakın tavırları dikkatimizi cevletti..Kaç kendini AB ci diye tanımlayan sovenist insanlar şunu da düşündüler mi..yıl 2001 ABD Afganistan'a girer ardından Irak aşikar..ve ABD artık Ortadoğunun silah eroin ve binumum ticari faaliyetlerine lider olma yoldunda en büyük adımı İsrail ile birlikte atmıştır..ve 2002 AKP iktidar..AB yolunda büyük ve kalıcı adımlar..komik..bu AB nin yeniden şekillenen Ortadoğu haritasında milyarlarca dolarlık eroin silah ve ticaret yollarını ABD tekeline kaptırma endişesinin bir parçası sonucu Türkiye'yi yanına çekme politikası olmasın..bu yolda kaç gizli anlaşma imzalattı Türkiye'ye kim bilir? peki ABD neden Türkiye'nin AB üyeliğini destekledi bu sırada..ABD yıllar yılı İngiltere ve Türkiye yi AB içinde tabir-i caizse bir Truva atı gibi görmesinden naşi destekledi durdu..şimdi sonuç balkanlarda bizden hiç de azade olmayan devletler AB üyesi oldu..Kapılarında rüşvetin meşhur olduğu..Mafyaların cirit attığı ülkeler Vee Kıbrıs..Kıbrıs da arada tıpkı oyuncak bir ada gibi kullanılıp duruyor..Bi yandan ABD Kıbrısı AB ye kaptırmama peşinde bi yandan AB Türkiyeye rumu tanıtıp ABD nin kıbrısı almasını önleme..Kıbrs'ın stratejik önemi ortada..Kıbrıs ABD nin Doğu Akdeniz sularında bir uçak gemisine dönüştürülürse ondan sonra olacakların altından kimse kalkamaz.. GENEDE ENSEYİ KARARTMAYALIM ..AMERİKA ORTADOĞU DA ELLİ SENEDİR VAR BİZ İSE BİN SENEDİR..BİR ŞEY YAPMADAN BEKLEMEK BİR POLİTİKANIN OLMADIĞI ANLAMINA GELMEZ...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)