bihter ab içinde yeterince musluman devlet var zaten demis sanirim bi hata yapti duzeltir umarim ve abye girmek icin önce kendimizi ekonomik sosyal yonden duzeltelim demeye getirmis bazi arkadaslar. kesinlikle duzeltmeliyiz ki bunu ab için degil kendimiz icin yapmaliyiz cunku bugun ab icerisinde ekonomik ve sosyal yonden bizden cok daha zayif devletler bulunmakta emrehanin degindigi gibi peki ab neden bizi almak istemiyor bunu dusundunuz mu kibris dediler cozum yonunde oy kullandik fakat rumlar odullendirildi KKTC cezalandirildi ve soylenen sozler tutulmadi ab nin istekleri birer birer yapildi sadece abye az kaldi nutuklarindan oteye giden baska somut bise görulmedi yani bunlar onumuzde dururken hic mi akliniza ab bizi kullaniyo bunlarda ab sevdasi oldukca istedigim yonde kullanirim dedigi gelmiyo neden ab ye karsi tek bi dik durusumuz yok cunku mecburuz fikrine oyle kaptirmisiz ki kendimizi degistirmek mumkun degil sizin ikinci bi seceneginiz yoksa karsinizdaki tek secenek oldugunu bilerek bunu kullanmaya devam edecektir Turkye ab ve arap devletlerine karsi izledigi dis politikasinda öyle hatalar yapmistir ki ne batili olabilmis ne dogulu olabilmistir kendisini ne avrupali ne asyali olarak niteleyememektedir bunda topraklarimizin konumuda etkilidir ama ab isine geldiginde avrupali isine geldiginde dogulu dedigi bi Turkiyeyi rahat rahat istedigi kivama sokup kullanirken neden kendi icine alip guclendirsin ve ortadoguya hakim olabilecek guclu bir Turkiye olustursun siyaset acisindan bakarsaniz daima gucsuz bi Turkiye ab nin isine gelecektir zaten isteklerini yapmaktadir Turkiyenin guclu olmasina avrupa siyaseti acisindan bakilirsa gerek yoktur..
[ Düzenlendi Cum Eyl 14 2007, 02:33ÖÖ ] "Biz emrederdik!Biz takdir ederdik!Biz talimat verirdik!Ol derdik olurdu!Çünkü dünyanın bütün hükümdarları memurlarımızdı bizim!"Merzifonlu Kara Mustafa Paşa
biz öyle bir toplumuz ki ...her ne kadar batılıyız desekte dogulu bır toplumuz her ne kadar dogulu olsakta dıger dogululara benzemeyız=) bır ulke cografyasını ozellıklerını ancak bu kadar uzerınde tasır..
bız bızız ıste medeniyetı avrupada aramayalım medeniyetın kelıme koku bıle medıne den gelmekte..once kendımızı duzeltelım o zman AB ye gırerz ama uye olmadan rahat olun=)
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)