merhaba ben de bu sene hacettepe ui bölümüne başladım forum cok güzel mesajların her biri aydınlatıo beni saolun arkadaşlar büyüklerimizden tavsiyelerini ve ui okurken kendimize neler katabileceğimizin yollarını öğrenmeye devam etmek isterim teşekkürler
sevgılı arkadaslar oğrencılerın hocayı sevmemesının en onemlı nedenı bu ıste kotu not vermesı. iyi notu bız alırız ama kotu notu hep hoca verır nedense. kotu not verınce de sevılmeyen hoca olur. bır hocayı sevıp sevmemek nota endekslı mı olmalı sızce? kesınlıkle hayır. fakultemızde kı hocaların ıcınde oğrencılerı en cok cıddıye alan ve bıze bıseyler oğretmek ıcın en cok cabayı harcayan murat hocamıza bence haksızlık yapmamalıyız. ayrıca murat hocayla ıletısıme gırmeyı denersenız ne kadar ii ve oğrencılerıne arkadas gıbı davranan bırı olduğunu da gorursunuz. bence de ınsanları tanımadan hukum vermemelıyız.
Anladığım kadarıyla atakanın tek derdi not.böyle düşünen öğrenciler baştam geride başlıyorlar murat hoca veya bir başkasının dersine.Ergeç herkes birşekilde geçiyor dersleri ama geçen zamanın geri döndüremiyor hç kimse.zamanın kıymetini belkide en iyi farkettiren hoca olması sebebi ile murat çemreğe samimiyetimle söylüyorum çok şey borçluyuz.Bende onun derslerinin sınavlarında sorunlar yaşayan bir öğrenci olarak çok yakındım başlarda.Ama Murat hocaya göre bir reçete de varmış çabuk anladım.UmARIM Atakan sende çabuk anlarsın.Yoksa okulu iyi veya kötü bitirebilirsin ama MUrat hocaya birazcık daha fazla dikkat vermediğin için her iş başvurusunda daha fazla pişmanlık yaşarsın...
sonuçte bizde murat hocanın derslerinden yan gelip yatarak geçmedik. bizde çok zorlandık en çok ta uluslararası hukuk ve mesleki ingilizcede. ama şunu söyleyim ikinici sınıftan sonra tek sayfa ulus. hukuk çalışmadım. neticede bu sene yüksek lisans sınavında hiç olmadık bi şekilde ulus. hukuktan sordular çok şükür yaptık. ben en yakın örneğiverdim takdir senin. yorum senin . ZOrlan hatta uç ucuna geç ama unutma o sana birgün artı değer olarak döner. Bize Kalan Borç Aziz Zamanlardan; Tarihi Temizlemek SAHTE Kahramanlardan... N.F.K
bu arada bütün gün kitapçı dolaştım hangi kitaplardan nasıl faydalanacağımı bilmediğimi farkettim bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim mesela yeni bi ui öğrencisi ne okur?işe nerden başlamalıdır büyüklerim yardımmm
Yeni bir eğitim hayatına adım attığın bu günlerin sana hayır getirmesini ve bundan sonraki eğitim süreci içindede başarılarının daim olmasını diliyorum.Ayrıca tebrikler..Bir yararımız olabiliyorsa ne mutlu bizlere. Zira bizler burada bilgiyi paylaşma adına varız.Seninde katılımlarını bekliyoruz.Sitemizi izlemeye devam et diyor barış ve başarılar diliyorum... DOST BİPERVA,FELEK BİRAHM,DEVRAN BİSÜKUN; DERT ÇOK,HEMDERT YOK,DÜŞMAN KAVİ,TALİH ZEBUN.
Sevgili DMT;yukarıdaki cümleleri yazarken sende aynı anda foruma mesaj bırakmışsın:))Soruna geçecek olursak,unutmamak gerekki her okul ayrı bir formatta ders işliyor.Ancak giriş amaçlı olarak Tayyar Arı'nın Uluslararası İlişklier ve Dış politika kitabından başlayabilirsin.Muhtemelen bu kitabı derstede okuyacaksınızdır.Ben siteye bir kitap listesi eklemiştim.O linki sana buradan vereceğim.Listedeki kitapların neredeyse hepsi U.i eğitimi boyunca okuyacağın ve hıfzeyleyeceğin kitaplar.Sakın korkmayasın:))Bir süre sonra tatlı bir alışkanlıkta yapıyorlar.. DOST BİPERVA,FELEK BİRAHM,DEVRAN BİSÜKUN; DERT ÇOK,HEMDERT YOK,DÜŞMAN KAVİ,TALİH ZEBUN.
A. Negri, M. Hardt, İmparatorluk. Ahmet Davutoğlu, Stratejik Derinlik Ali Yaşar Sarıbay, Modernitenin İronisi Olarak Globalleşme Anthony Giddens, Siyaset, Sosyoloji ve Toplumsal Teori, Anthony Smith, Milli Kimlik Arif Dirlik, Postkolonyal Aura, Arnold Toynbee, Medeniyetler Yargılanıyor, Atila Eralp, Devlet Sistem ve Kimlik Atila Eralp, Devlet ve Ötesi Baskın Oran,Türk Dış Politikası Benedict Anderson, Hayali Cemaatler Bernard Lewis, Ortadoğu Carl Brown, İmparatorluk Mirası Cemal Bali Akal, Devlet Kuramı Derleme, Dünya Çatışma Bölgeleri Derleme, Uluslararası İlişkilerde Sınır Tanımayan Sorunlar Edward Hallet Carr, Tarih Nedir Edward Said, Şarkiyatçılık; Batı’nın Şark Anlayışları, Eric Hobsbawm, Kısa 20. Yüzyıl, Aşırılıklar Çağı Eric Jan Zürcher, Modernleşen Türkiye’nin Tarihi30.Ernest Gellner, Uluslar ve Ulusçuluk Fahrettin Altun, Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş, Faruk Sönmezoğlu, Uluslararası İlişkiler sözlüğü Ferdinad Braudel, Uygarlıkların Grameri Feroz Ahmad, Modern Türkiye’nin Oluşumu Francis Fukuyama, Tarihin Sonu mu? George Sabine, Yakınçağ Siyasi Düşünceler Tarihi, Gerard Delanty, Avrupa’nın İcadı Givonni Ariggi, Uzun Yirminci Yüzyıl Halil İnalcık, Doğu-Batı: Makaleler I Henry Kissinger , Diplomasi Howard Williams, Ulus. İliş. ve Siyaset Teorisi Üzerine Bir Derleme Immaneul Wallerstein, Dünya Sistemleri Analizi İlber Ortaylı, İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı İlhan Uzgel, Ulusal Çıkar ve Dış Politika J.F. Lyotard, PostModern Durum John Keane, Şiddetin Uzun Yüzyılı Joseph S. Nye, Amerikan Gücünün Paradoksu Jürgen Habermas, Küreselleşme ve Milli Devletlerinin Akıbeti Jürgen Habermas, Öteki Olmak Öteki ile Yaşamak Kenneth Waltz, Uluslararası ilişkiler Kuramı Louis Althusser, İdeoloji ve Devletin İdeolojik Aygıtları, Marshall Berman, Katı Olan Her Şey Buharlaşıyor Maurice Duverger, Siyaset Sosyolojisi Max Weber, Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu Maxime Lefebvre, Amerikan Dış Politikası Mehmet A. Alioğulları, Kent Devletinden İmparatorluğa Mehmet Küçük, Modernite versus Postmodernite Mümtaz’er Türköne, Siyaset Oral Sander,Siyasi Tarih Ozan Erözden, Ulus Devlet Ömer Demir, Mustafa Acar, Sosyal Bilimler Sözlüğü Paul Kennedy, Büyük Güçlerin Yükseliş ve Çöküşleri Perry Anderson, P. Gowan, Avrupa Sorunu "Avrupa Ne, Avrupalı Kim?" Rıdvan Karluk, Türkiye ve Avrupa Birliği, Richard Falk, Yırtıcı Küreselleşme SAdettin Gömeç, Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları Tarihi Samuel Hungtinton Medeniyetler Çatışması Server Tanilli, Uygarlık Tarihi Şaban Çalış, Hayaletbilimi ve Hayali KimlikleR Şaban Çalış, Türkiye AB İlişkileri Şaban Çalış, Türkiye’nin Dış Politika Gündemi Şerif Mardin; Türkiye’de Din ve Siyaset Tayyar Arı, Orta Doğu William McNeill, Dünya Tarihi z. Bauman, Küreselleşme Zbiegniew Brzezinski, Büyük Satranç Tahtası Zeynep Dağı, Uluslararası Politikayı Anlamak
DOST BİPERVA,FELEK BİRAHM,DEVRAN BİSÜKUN; DERT ÇOK,HEMDERT YOK,DÜŞMAN KAVİ,TALİH ZEBUN.
öneriniz için cok teşekkür ederim beni cevapsız bırakmadığınız için çok mutlu oldum listeyi görmüştüm ve hemen kendime bi çıktı aldım zaten merak etmeyin korkmam zevkle okucam hepsini:)ii ki sizn gibi danışabileceğim insenlar var simdi bölümüme daha ısındım ilk başta şaşkındım her yeni ui öğrencisi gibi:)foromumuz süper tekrar teşekkür ederim sorularım devam edecek....
eyvallah özür dilerim haklisiniz ne diyebilirim ki gercekten ozur dilerim..sistem böyle YÖK oldukca, çalınmış tezlerle (sozum meclisten disari) akademik başarı sağlayanlar oldukça,(400 tanesi tespit edildi zaten) hic bir altyapı verilmeksizin ogrencilerden ezberlemeleri yönünde baskı yapan bir sistem oldukca daha cok ilk 500lere giremeyiz memleket üniversiteleri olarak.. ben gorüşlerimi belirttim siz de görüşlerinizi belirtmişsiniz saygı duyarım ama sınıf önlerinde kantinlerde sınıflarda murat hocanın arkasından atıp tutan yüzüne de her türlü şirinliğini gösteren bu kendiyle tezat arkadaşlarımı benim göstermiş oldugum cesareti gösteremedikleri icin kınıyorum..ben bir çok defa hocayı sınıfta da eleştirdim yüzüne açık açık söyledim bir cok şeyi buarada atakan forumda kullandğim nickim 3. sınıf öğrencisiyim bu kadarını söyleyebilirm..saygılar sevgiler
merhaba arkadaşlar, sizlerden birşey rica edecektim.benim Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bunun Türk-Kürt ilişkilerine yansıması üzerine ingilizce bilgiye ihtiyacım var.yardımcı olabilecek var mı?şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)