semranin verdigi örnek dogrudur evet diplomasi cok önemlidir ama devletlerin mudahalesi cikarlarini ve vatandaslarini korumak icinse yani hakliysa buda diplomasinin en son ama gerektiginde kullanilmasi gereken bi yonudur butun masa basi cabalariniz bosa gitmis 30 sene ugrastiginiz bir orgut hala devletinizi milletinizi tehdit ediyorsa hakli olarak bunu guc kullanarak cozebilirsiniz tabi bu insanlik ayibi olacak diye bir sartta yok bir terorist ölup yerine yenisi geliyo diye dusunursek devletlerin terorizm karsisindaki acizligine gireriz bu farkli bi konu olur ama asla bir devlet teror orgutuyle mucadeleyi birini öldursem nasi olsa yeri dolacak diye birakamaz ve devletler teror orgutleriyle nasil diplomatik iliskilere girer bunuda anlayamadim cunku diplomatik iliskiler benzer sifatlara sahip olanlar arasinda yurutulur dis isleri bakanlari devlet baskanlari gibi bu hata ulkemzde yapilmakta ve yapilmistir teror orgutu ve barzani gibi asiret agalariyla diplomatik iliskiler diyede yayinlanmistir fakat bunlar diplomatik iliski olarak adlandirilmamalidir kanaatindeyim ve israil hizbullah ornegi pek Turkiye gercegine uymamaktadir israil bi yerde isgalcidir hizbullah isgal edilen topraklarini savundugunu iddia eder ama pkk sadece bolmek amacindadir ve bir devlet tarafindan kullanilmasi, beslenmesi, uyarilara ragmen karsi devletin mudahale etmemesi mudahale hakki dogurur. dusuncelerim bunlar araniza yeni katildim eger bi yanlisim varsa duzeltirseniz bende bilgilenmis olurum simdiden tesekkurler.. "Biz emrederdik!Biz takdir ederdik!Biz talimat verirdik!Ol derdik olurdu!Çünkü dünyanın bütün hükümdarları memurlarımızdı bizim!"Merzifonlu Kara Mustafa Paşa
uluslararsi ilişkiler okumanın getirilerine bakildiginda öncelikle normal insanlar gibi düşünemiyorsunuz izlediğiniz en basit haberlere bile anlam yüklemeye bunun içinde bir bit yeniği vardir demeye basliyorsunuz. bu iyi bir sey mi kotu bir sey mi yorumu size kalmıs baska getirilerine bakıldığı zaman uluslararasi iliskiler okuyan herkesin dünya nın farkına vardıgına dair genel bir kanı vardır bu yok ben şahsen gördüm daha dünya yı bilmeyen cok uluslararsı ilişkiler öğrencisi taniyorum... kendinizi geliştirmediğiniz sürece hiçbir şeyin farkına varamazsınız... bir gün herkes emekli olacak.... hem de bireysel emekli...
önemli bir diğer getirisi ui mezun yada ögrencisin olaylara bakıs acısı daha farklı oluyor. Ben kendimden biliyorum, mesela cogu insan bu böyle olmus nasıl olur ya nasıl yaprlar derken, ben onlara en basitinden liberalizmin realizmin gerceklerini bilmediklerinden ve bu yuzden olayları böyle heyecana kapılıp yorumlamamaları gerektigini anlatıyorum. tabi burda da sunu ögreniyoruz bu politika öyle birsey ki bakıyorıum da herkesin söyleyebilecegi bir sözü var. Ugur Mumcu 'nun cok sevdigim bir sözü vardır; bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak..."
merhaba arkadaşlar, sizlerden birşey rica edecektim.benim Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bunun Türk-Kürt ilişkilerine yansıması üzerine ingilizce bilgiye ihtiyacım var.yardımcı olabilecek var mı?şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)