muzaffer abi çok teşşekürler tavsiyen için.özel sektöre girmek istesem bile şimdiden kpss ye hazırlanmak daha garantili gibi görünüuo. kıbrıs yakın doğu uluslararası ilişkiler öğrencisi
Sevgili Bihter Öncelikle staj döneminde ve eğitim-öğrenim hayatında başarılar dilerim.2006 Eylül döneminde T.B.M.M'de stajyerlik yaptım.Devlet kurumlarında yapılan stajlarda rutin resmi devlet işlerinin haricinde pek birşey öğrenilemediğini ne yazıkki söyleyebilirim.Staj sürecinde işi öğrenmek adına en büyük gayreti seni sarfetmen gerekli.Bununla birlikte Bakanlık bünyesinde çalışanların tecrübe ve deneyimlerinden istifade edebilirsin.Çünkü yolun başındasın denilebilir ve geleceğe dair hedeflerini yönlendirmelerle belirleyebilirsin.Ayrıca gelecek dönemdeki stajlarını özel araştırma merkezlerinde yapmanın çok daha faydalı olacağı kanaatindeyim.Şimdilik söyleyebileceklerim bunlardan ibaret.Staj boyunca edindiği bilgi ve tecrübeleri uiportal ailesi ile paylaşırsan memnun olurum.Kolaylıklar ve başarılar dilerim... DOST BİPERVA,FELEK BİRAHM,DEVRAN BİSÜKUN; DERT ÇOK,HEMDERT YOK,DÜŞMAN KAVİ,TALİH ZEBUN.
Sınavı başarıyla atlattığın için evvela tebrik ederim.Ve de geçmiş olsun..Kitap listesini beğendiğin içinde teşekürler.Faydamız oldu ise ne mutlu:)
Sevgili Evrem keşke Bilkent Üniveritesini yazma imkanın olsaydı.Bilkent'in gerek yabancı dil gerekse Uluslararası İlişkiler eğitimi konusunda oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum.Bilkent haricinde ODTÜ ve Ankara Siyasal Bilgileri tavsiye ederim.Zira her zaman için büyük denizde oynamak senin yararına olacaktır.Ancak hangi üniversitede olursan ol emek sarftemeden ve çalışmadan başarıya ulaşmak mümkün değil.Hele ki Uluslararası İlişkiler eğitimi alan öğrencilerin sürekli olarak okuma ve araştırma eğilimi ve faaliyeti içerisinde bulunması gerekli.Dolayısıyla kazandığın üniversitenin adına bakmaksızın kendi üniversiteni eğitim hayatın boyunca kendin kurmalı ve devam ettirmelisin..
Barış ve başarı dileklerimle... DOST BİPERVA,FELEK BİRAHM,DEVRAN BİSÜKUN; DERT ÇOK,HEMDERT YOK,DÜŞMAN KAVİ,TALİH ZEBUN.
Sevgili Evrem Editör köşesinde edebi içerikli yazıların yayınlandığı bir bölümün hala var olup olmadığını sormuşsun.Sana çiçeği burnunda edebi nitelikli bir dost site tavsiye edebilirim.
sevgili evrem sınavın iyi geçmesine sevindim.tercih konusunda ise eğer gerçkten puanın yüksekse ankara siyasal bilgileri düşünebilirsin.bende şuan ist ticarette okuyorum ama yatay geçiş için ankaraya başvurmayı düşünüyorum tabi hayırlsı olsn senin için.bide üniversiteye girdkten sonra kendini geliştirmen dahada önemli bizim bölüm için dil ve tarih çok önemli.ing yanına bikaç dil katman gerekir ve kendi tarihini sonrasında ise dünya tarihini iiice ögrenmelisin.
ayrıca liste için teşekkürler fatma hanım .ben ilber ortaylı imparatorlugun en uzun yüzyılı ile başladım sonrasında oral sander siyasi tarih ve faruk sönmezoglu ile devam etmeyi düşünüyorum çünkü onlar diger kitaplara karşılık biraz ince:):) oyüzden kalın kitaplarla başlayıp korkutmak istemiyom kendimi.. insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
ege üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümünde 3.sınıfa başlıyacağım..benim de önermek istediğm bikaç kitap var.bunları sosyal bilimler alanına yönelmek isteyen ui öğrencilerine özellikle tavsiye ederim
Slavoj Jijek:İdeolojinin yüce nesnesi Serpil Sancar Üşür:İdeolojinin serüveni Gabriel Egan:Shakespeare ve Marx Süleyman Seyfi Öğün:Türk Politik Kültürü Barış Çoban,Zeynep Özarslan:Söylem ve İdeoloji Mehmet Ali Ağaoğullar:Kent devletinden impartorluğa..Kral Devlet yada Ölümlü Tanrı..İmparatorluktan Tanrı Devletine..Tanrı Devletinden Kral Devlete..Kral Devletten Ulus Devlete..Ulus Devlet Yada Halk Egemenliği Michel Foucault:Hapisanelerin Doğuşu..Deliliğin Tarihi..Cinselliğin Tarihi Orhan Tekelioğlu:Foucault Sosyolojisi Roland Barthes:Çağdaş Söylenler Onur Öymen:Türkiyenin Gücü..Silahsız Savaş Aslında daha var da:)kitaplar yanımda olmadığından yazar isimlerini yazamıyorum kusuruma bakmayın:( Bunların dışında 1984,Hayvan Çiftliği,Devlet,Güneş Ülkesi vb ütopyaları lütfen okuyun arkadaşlar derste öğretilenle kalmayın.uluslararası ilişkiler okuyor olmak aynı zamanda geniş bir yelpazede bilgili olmyı gerektirir edebiyat sinema ve diğer alanlarda mutlaka okuma yapmalı ve bunlara eleştirel bakış açısı getirebilmelisiniz.malesef hala bir disiplin olarak kabul edilen uluslararası ilişkiler'i bilim haline getirmek istiyorsak bunu yapmakta yarar var.. bir diğer önerim de postmodernizim ve post koolonyalizm akımlarını çok iyi öğrenmeniz..
ister özel sektör ister kamu kuruluşlarında çalışın bir sosyal bilimler muhatabı olarak lütfen politika ekonomi gibi konuların dışında sosyoloji ve psikoloji gbi insanı inceleyen bilimlerle de ilgilenin.
yeni bir üye olarak tüm üyelere merhaba. ben bu sene tercih yapcağım. uluslararası ilişkiler bölümünü çok istiyorum ama mezun olduktan sonra iş bulamama kaygıları yaşıyorum. sevdiğim bölümü yazmayı düşünüyorum ama tereddütlerim de var. gerçekten bu bölümde iş bulmak çok zormu? ikincisi odtü bilkent ve ankara dışında önereceğeğiniz hangi devlet üniversitesi vardır bu bölümde. bir de siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü daha iyi bir bölümmüdür? açıklayıcı bir cevap yazarsanız sevinirim.
[ Düzenlendi Çrş Tem 25 2007, 01:48ÖÖ ] Şu üç kişiye acı; cahiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene, hatırlıyken itibarını kaybedene. Unutma ki, yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
merhaba sevgili şura hanım ilginiz için teşekkürler... gerçekten haklısınız bakanlıkta öğrenebileceğim şeyler çok kısıtlı ama ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum kendimi geliştirmek adına...aslında biraz sıkılgan bir işiliğim var ama bakanlıkta staj yapmamdan bu yana kendimi açtığımı söyleyebilirim...galiba bana da tek faydası bu oldu;) çalışma arkadaşlarımdan da birçok konuda bilgi alıyorum yani biraz verimli geçiyor şuanda...ama birdahaki stasjımı sizinde söylediğiniz gibi araştırma merkezlerinden birinde yapmayı düşünüyorum...teşekkür ederim...
merhaba arkadaşlar, sizlerden birşey rica edecektim.benim Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bunun Türk-Kürt ilişkilerine yansıması üzerine ingilizce bilgiye ihtiyacım var.yardımcı olabilecek var mı?şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)