merhabalar for life öncelikle hoşgeldin , hangi bölümde iş kaygısı yokki:)önmli oln sen kendni faal yaptıktan sonra herşey çok ii olur çünküü hayat şartları bize bunu gösteriyo hep gelişiö ve değişim üni tercihlerinde ise özel ünide burslu okumayı flan düşünrsen ben geçen sene kendi yaptgım tercihleri sana söliym bilgi ,ist ticaret ,kültür üniyi yazmıştım devlet ise ist üni nin iyi oldugunu duydum u .ilişkiler bölümünde. sana kolay gelsin umarım istediğin yerler olur..hiçbizamn iş kaygısı diye düşünme ekmek aslanın ağzında.. biz elimizden geleni yaptıktan sonra Allahın izniyle iyi yerlere gelirz inşallahh... insanı elbisesine göre karşılar bilgisine göre uğurlarlar..
merhaba ben önümüzdeki iki gün içinde bi karar vericem üniversitede okuyacagım bölüm ile ilgili. ilerde uluslararasi bir firmada yönetici veya üst düzey bi yetkili olarak çalismak istiyorum aslinda bunun için ilk tercihlerim bogaziçi isletme ve iktisat olucak ama bunlarin tutma olasiligi biraz düsük size sormak istedigim bogaziçi siyaset bilimi ve u.i bölümünü bitirdigimde özel sektörde hangi is dallarına yönelebilecegim. cevaplarinizi çok acil bekliyorum
merhaba cheri. bende bu sene tercih yapacağım ve bu konuda epey bi araştırma yaptım. siyaset bilimi ve ulus. bölümü iş olanakları neredeyse tamamıyla ulus. ile aynı. bende istanbul üni. siyaset bilimi ve ulus. yazmayı düşünüyorum bu sene. ayrıca hukuk yazmayı düşünüyormusun? ve tercihlerde başarı sıralarını da dikkate al. inş. hakkımızda hayırlısı olur. Şu üç kişiye acı; cahiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene, hatırlıyken itibarını kaybedene. Unutma ki, yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Hukuk bölümü çok yönlü bir alandır. Hukuk mezunlarının Siyasal Bilgiler ve Uluslararası İlişkilerin yönelebileceği tüm alanlara yönelme imkanları olduğu gibi, bunların yanında adli hakimlik, avukatlık gibi artıları da mevcuttur.
Kendi geleceğiniz için en iyi tercihi yapmanızı dilerim...
lütfen seçmeyin artık u.i leri:) herkes seciyoda iş imkanı azalıyor:)şaka yapıyorum bence çok zevkli ve güzel bir bölüm:)tabi çalışkan olma niyetiyle yazın .ok.iyi şanslar her şeyin hayırlısı
uluslararası ilişkiler bölümünü iş kaygısıyla okuyamazsınız. bu ne sizin için faydalı olmasını ne de iş bulmasını kolaylaştıracaktır. evet iş bulmak her alan da zorken bu alanda da fazlasıyla mezunlarını zorlamakta ama akademik olarak gerçekten harika bir bölüm tavsiye ederim
uluslararası ilişkiler bölümü; derslerin ağırlıklarına bakıldığında siyaset hukuk ve ekonomiden oluşur.yani okul bittiğinde bu 3 alanda birikime sahipsinizdir..iş tercihleriniz de bu birikim doğrultusunda olduğunda iş hayatınızda zorluk çekmezsiniz...türkiye'de iş sektörüne bakıldığında çok geniş bir alanda çalışma imkanımızın olduğunu görebiliriz...hukuka yatkın olanlar ve hukuku sevenler idari yargı sınavına çalışıp o yönde ilerleyebilirler..ekonomiyi sevenler ve yatkın olduğunu düşünenler de bankalar ve ilgili bakanlıklarda (maliye) iş imkanı bulabilirler..siyaseti düşünen arkadaşların da ülkemizde hiç sıkıntı çekeceklerini düşünmüyorum...
ilave meslekler olarak aklıma ilk olarak gazetecilik geliyor. diplomat çıkışlı olmanın imkanlarının başında konsolosluklar ve elçilikler geliyor... yani iş kaygısı sandığımız kadar çok olmamalı ve ürkütücü düzeye çıkartmamalıyız..istediğimiz meslekler için de bazı aşamalardan geçmek lazım..kpss ve idari yargı sınavı bunların başında geliyor.. sonuç aynı:YETERİNCE ÇALIŞMAK VE KENDİNİ GELİŞTİRMEK üzülerek ilave etmeliyim ki:İNGİLİZCE'Yİ BİLMEK
TÜM ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÖĞRENCİLERİNE HAYATTA BAŞARILAR DİLİYORUM... ah merhamet!!! her türlü ihanetten daha zalimsin
son sınıfa geçmiş bir öğrenci olarak çok ta verimli geçirdiğimi düşünmediğim bir 3 yıl geçirdim.sizce son sınıfa geçmiş biri olarak bana devleti yoksa özelde çalışmayımı önerirsiniz.ayrıca şu pozisyonda dil mi yoksa kpss ye mi ağırlık vermeliyim.tavsiyelerinize dikkat edeceğim.
merhaba tanyel yağız bende senle aynı kaderi paylaşıyorum..son sınıfa geçmekle.. özeli de devleti de düşünüyorsan ingilizcenin ii olması gerekiyo.devlet denildiğinde kpss vazgeçilmez..eğer kpss A grubu'nun kitapçığını incelediysen göreceksin ingilizcesiz olmayacağını..yani kpss ve ing. arasında tek tercih yapamazsın maalesef.yaz tatilinde kursa gidebilirsen senin için ii olurdu..benim de dilde eksiğim vardı.bu yaz kursa giderek kapatmaya çalışıyorum..aslında çok da geç kalmış sayılmazsın; kpss'deki ingilizce için kurslar da var ve 2.5-3 ay süreli..
şunu altını çizerek belirtmeliyimki türkiye'de uluslararası ilişkiler öğrencisinin ingilizcesiz çalışabileceği (normal şartlarda) tek iş idari hakimlik.o da sınavla alıyor idari yargı sınavı...
bankaların müfettişlik sınavlarında da (vakıfbank'ta şahsen karşılaştım) kpss ve dil sınavlarından aldığın puanı soruyorlar ve boş bırakırsan sınava girme hakkın yok.. hal böyle olunca kpss ve kpds sınavlarına çalışıp olmadığı takdirde de özel sektörü tercih etmeni acizane tavsiye ederim..bende bu yolu tercih edeceğim
evet semra işimizin zor olduğunu biliyorum.ve üzülüyorum geçen 3 seneme.şimdi bu sene 3 senenin çalışmasını 1 seneye sıkıştırmaya çabala dur.ben şu an enerji bakanlığında staj yapıyorum belkide mezun olunca yararı olur diye mesela.ama iş için çok deneyimsiz ve yetersiz olduğumu anladım.yani 3 senelik bir u.i.ci olarak çok yabancıyım işe.ya bide kpss sınavını inceledim.5 bölümden 200 soruyu kapsayan iibf bölümü çok kastı beni.bir senede ne kadar yol alırızki.bide kurslar bu alana yönelik hazırlık vermiyor.sadece genel yetenek ve genel kültüre hazırlıyor.ayrıca 2-3 ayda kpss ing.ye yetermi?sen hangi ünv.semra?
merhaba arkadaşlar, sizlerden birşey rica edecektim.benim Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bunun Türk-Kürt ilişkilerine yansıması üzerine ingilizce bilgiye ihtiyacım var.yardımcı olabilecek var mı?şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)