Merhaba arkadaslar bende sitenizin yeni üyesiyim. Akdeniz üniversitesi öğrencisiyim ve 3. sinifa gectim. Tavsiyelerinizi tek tek okudum ve hep aklimda olacaklar. Gecen iki sene bölümüme alisamadım ve ufkumu gelisirebildigimi söyleyemem. Aklim basima yeni geldi . Bu sene yeni bir dil kursuna baslamaya ve daha cok okumaya karar verdim. Sunu ogrenmek istiyorum: Özel sektörde iktisat ve isletme bilgisine ne kadar önem veriliyor? Bizim üniversitede 2 yil boyunca sadece iktisata giris dersi verildi bu sene de uluslararasi iktisat olucak. Bu dersler yeterli olacak mi yoksa biz bu konuda da kendi kendimize mi bir seyler yapmaliyiz? Simdiden çok tesekkür ederim...
akdenizde mikro ve makro iktisat vermeden uluslararası iktisat mı veriorlar? çok garip... Uluslararası İlişkiler dünyayı,toplumu,insanı,siyaseti,ekonomiyi,tarihi,kısaca yaşamı anlamaktır.
gercekten tavsiyeleriniz çok işime yarayayacak yeni bir üye olarak tesekkür ederim keske daha önce kesfedebilseydim bu siteyi yinede hiç bişey için gec kalmıs sayılmam heralde.eger hedeflerimiz varsa o hedefe ulasmak için üniversitenin ismi deilde bizim çabaız önmli bence! aslı
herşey sende biter! hiç kimse sana kpss'de 40 soruda atıyorum 35 net yapmışsın ama sen x üniden mezunsun alamayız diyemez. sen geleceğin için hedeflerin için çalış gerisi kendiliğinden gelir. Bize Kalan Borç Aziz Zamanlardan; Tarihi Temizlemek SAHTE Kahramanlardan... N.F.K
herkese merhabalar.uluslararası 1.sınıfım bu sene. .deneyim ve önerilerinizi takip edeceğim..benim sormak istediğim dille ilgili.ingilizcem iyi durumda şuan 2.bir dile başlayacağım..siz günümüz için 2. dil olarak hangilerini öneriyorsunuz?
meraba arkadaşlar bende bu sene 1.sınıfım italyanca yada fransızca öğrenmeyi düşünüyorum hangisi benm için daha faydalı olur ve bişi sorma istiyorum biz kaymakam olabiliyomuyuz kpss de aldıımız puana mı bağğlıdır bu?
herkese merhabalar arkadaslar ..siteye yeni üye oldum baslıkta yazan her bir mesajı okudum herkese teşekkürler beni de aydınlattnz:)iyiki üye olmusum portala..
PersonaNonGrata alıntı ...
arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum 2006 gazi uls.ilişkiler mezunuyum önümüzdeki ay ab masterine başlamayı planlıyorum.şu anda uluslararası ilişkiler okuyan arkadaşlarım veya okumayı düşünen arkadaşlarıma tavsiyem lisans eğitimi esnasında lütfen okulu angarya olarak görmemeleri.sosyal bilimler disiplinleri okulda hocalarla ve diğer öğrencilerle etkileşim halinde kalınarak ve aktif bir araştırma okuma safhasıyla tam olarak kavranır.lütfen gelecek kaygısını birinci sınıfta yenelim ne yapacağımıza karar verelim ve bu cercevede lisans eğitimimizi sürdürelim :) yani son sene bakarıs çaresine tarzında bir mantık ile hareket edersek sonunun hüsran olması çok kolay.özellikle akedemisyenliği düşünen arkadaşların not ortalamalarını ve dil bilgilerini yüksek tutmalarıçok gerekli.
Gazi üniversitesi uluslararası iliskiler 1.sinif ögrencisiyim.personanongrata'nın yazdıklarına katılıyorum okulu angarya olarak görmemek gerek ben bu şuura ulasmıs durumda okula basladım ve 1 ayda o kadar çok sey ögrendim ki çok mutluyum..ne yapacagima karar vermem lazm farkındaym hocalarda bize bu yönde tavsiyede bulunuyorlar aslinda diplomat olmak istiyorum ama kesin bir karar veremiyorum sanirim hedefe ulaşamama korkum var :( kafam karişik anlayacagnz.ancak bir konuda hiç süpheye düsmedim uluslararası iliskiler benim okuyabilecegim-okumaktan zevk alacagm tek bölüm girmeden öncede böyle düsünüyordum simdi de böyle düsünüyorum.
kitap listesi için teşekkürler.5-6 tanesi bende mevcut diğerlerini de en kısa zamanda okumak istiyorum. Ben de gazi unv 2, sınıf öğrencisiyim.Bölümümüz çok yönlü ve oldukça sosyal olmamızı gerektiriyo.Bunun yanında ua ilişkiler deyince;10 kişden 9 u aaa yabancı dil olmazsa olmaz diyo:) Gerçekten işimiz zor Allah yardımcımız olsun.Bu bölüme ilk başladığımda herkes gibi benimde hayalim daha doğrusu amacım dış işlerinde göreve başlamaktı ama hocalarımız sağolsun bu amacımı tamamen alt üst ettiler.Resmen diplomatlık babadan oğula geçen bir şey dış işleri hayal gibi şeyler duyorum:(( Hukuka ilgim çok fazla.İdari hakimlik sınavını düşünüyorum artık. Hazırlık kitapları aldım.Bide gazi iibf nin idari hakimlikta başarısı çok fazla buda benim için biraz da olsa bi ışık:) Arkadaşlar Allah yardımıcımız,şansımız bolll olsun.
herkese merhaba..ben kocaeli üniversitesi uluslararası ilişkler bölümndeyim ama şu anda hazırlık okuyorum.herşeye yeni başlıyorum ve sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var..öncelikle hangi kitaplardan başlayabilirm burda yayınlanan kitap isimlerine baktım ve onlardan bir kaçını okumaya çalışmıştım ve sanırım bana ağır geldii:( ..başka bir şeyde bir u.i öğrencisi kesinlikle neleri bilmelidir? & önerebileceğiniz dergiler neler olabiilir? ve şu an aklıma gelmeyen bir çok şey... çok yeniyim ve ilk baştan saglam tutmak istyorum herşeyi..file vermeden 4 sene boyunca kendimi çook iyi geliştirebilmek en önemliside bu !
merhaba arkadaşlar, sizlerden birşey rica edecektim.benim Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bunun Türk-Kürt ilişkilerine yansıması üzerine ingilizce bilgiye ihtiyacım var.yardımcı olabilecek var mı?şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)