tebrikler sana; ipin ucunu sağlam tutayım diyorsun... bir kuş düşün :)? nasılsa tek kanatla uçamıyor, iki kanatla uçabiliyor ise... sen de kocaeli'deki 5 yılın sonunda tek kanatlı kalmamak için şimdiden böyle azimli olman gerçekten takdire şayan.(başarılar) okulda teorik-dışarda pratik (kanatların bunlar senin) okulda: GANO dersler hocalar ile diyalog üzgünüm ki :( bazı derslerde bu zor. Tayyar ARI hocamızı tanımaya başlarsın seneye, kendisi bizde uludağ üniv. çeşitli konularda ödev alma 2.sınıftan sonra bölüm dersleri ağırlık kazanıyor ve seçimliklerin sana kalmış. yol haritanı burda da bi çet etmeni isterim. vs. vs. vs. çoğaltabilirsin. dışarda: STAJ çeşitli yerlerde iş tecrübeleri yazları work and travel yine Ankara'da bakanlıklarda staj çeşitli aktiviteler seminerler bu arada medyayı da unutma; her hangi bir kanalı açtığında haberlerin %60'ı bizim bölümümüzle ilgili. yani pastanın çoğunluğu bizde. vs. vs. vs. belki istediğin şekilde cevap verememiş olabilirim, ama az da olsa bişeyler vardır. daha yolun başındasın, hayırlı olsun... ..........rotan olsun, yeter............
hepinize mrb arkadaşlar bu siteyi hazırlayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.. bende gazi üniversitesi hazırlık öğrencisiyim. ingilizce yanında italyanca dil kursuna gidiyorum. şimdiden başka diller öğrenmeye başladım. başka hangi dilleri öğrenmem daha ii olur?? şimdiden çok teşekkür ediyorum..
bravo_o_o_o sana interfriends. yani mükemmel birşeyi başarıyorsun. 3. yabancı dilin de farklı olsun ya; arapça ya da ibranice... çince ya da japonca... veya ispanyolca... tercih senin ... ama gerçekten tebrikler diyorum sana, bölümünnün hakkını vereceğinin bilincindesin... başarılar seninle olsun. bu hafta vizeler başlıyor. herkese başarılar. vize yoksa; quiz ve midterm'lerin vardır... b a ş a r ı l a r .
fransızca alman da iyi olurdu ama 3. dilin bence farklı bi alfabeden olsa daha iyi olur. aslında ben sana çinceyi öneririm, ama biiyorsun çince pek kursu bulunabilen dillerden degil. o yüzden rusçayı denesen iyi olur. gercekten zor bi dil, alfabesi farklı ama eglenceli. aslında japonca da iyi olurdu, belki gazide japonca dersi vardır bilemiyorum, baslarsan iyi olur. kuslara o kadar para vermek yerine bence okuldaki imkanlardan yararlan. en azından temel olur, kur atlayabilirsin. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak..."
Zorbey bence hiç bitirmemekten daha iyidir.İmkanın varsa bitirmeni öneririm. Fakat u.i lerde dilini ve kendini geliştirmek çok önemli.Bunu yaptıgın takdirde açıkögretime gerek kalmayacagını düşünüyorum...
merhabalar ben de yenı uyelerdenım.2006 öss de kırıkkale u.i. yı kazandm bır yıl okuduktan sonra sehır sebebıyle okulu bıraktm ve tekrar öss ye gırdm.eskısehır osmangazı unı. u.i. kazandm. hayatında iki defa aynı bolumu kazananınsan oldukca az:) kırıkkalade kı bır yıllık egıtımım boyunca şenol kantarcı hocamdan oyle cok sey oğrendım kı anlatamam. su an hocamın oğrencısı olamamaktan baska bırseye uzulmuyor aksıne cok mutlu bı hayat kurduğum için kendımı sanslı hıssedıyorum.ben de herkes gıbı dılın onemının farkındayım bu yıl hazırlık okuyorum ve zaten ıyı olan ıngılızcemı ust duzeye cıkartmak ıçın caba gosterıyor ve bır taraftan da ılgılı kıtapları okuyup onemlı notlarımı arsıv yapma cabası içine bulunuyorum. seneye rusca ya baslama planım var. u.i. alanında kongre ve konferansları sureklı takıp etmek ıstıyorum ama bunu nasıl basaracağımı bılmıyorum bana lutfen yardımcı olun. ayrıca sayın hocam senol kantarcı'nın makalelerını tum u.i. okuyan arkadaslarıma tavsıye edıyorum sımdıden cok tesekkurler.. hepımızın yolu acık olsun...
merhaba arkadaşlar, sizlerden birşey rica edecektim.benim Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bunun Türk-Kürt ilişkilerine yansıması üzerine ingilizce bilgiye ihtiyacım var.yardımcı olabilecek var mı?şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)