Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun biri olarak, bu bölümde okuyan arkadaşlara acizane tavsiyem; gelecek planlarını okul bitimine bırakmamaları. Eğitim yılları içersinde bir alan belirleyerek, o alanda kendilerini yetiştirmeleri son derece önemli. “Hele bir okul bitsin, bakarız” düşüncesi, okul bittikten sonra insanı belirsizliğe sürükler ve kararsızlığa götürür.
Bu bölümde okuyan arkadaşlara bir önerim de okudukları bölümü ve bu bölümün kapsamını iyi öğrensinler. Uiportal olarak bizim amacımız, interaktif bir ortam oluşturarak, mezunları ve okuyanları bir platformda buluşturmak ve bu şekilde öğrenci arkadaşların gelecek kurgusunda olumlu bir katkı sağlamaktır. Tabi akademik kadronun da bu etkileşimde yadsınmaz önemi var. Forum sayfalarımızı bu açıdan önemsiyoruz ve bütün öğrenci arkadaşlarımızın bu bağlamda düşünce ve sorunlarını bizimle paylaşmasını talep ediyoruz.
Saygılarımla "Bilmediğini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır."
merhaba,öncelikle belirtmek isterimki bu sitenin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkürler.benim uluslararası ilşkiler alanına yönelik herhangi bir eğitimim yok farklı bir alanda eğitim görmekteyim .Ancak bu alana ilgi duymam ve bunun neticesinde kendime bu konuda yetiştirmek istemem beni biraz araştırma yapmaya sevketti.Fakat nereden nasıl başlamam gerektiğini tam olarak kestiremedim açıkçası.Bu bağlamda önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum teşekkürler.
muzaffer arkadaşımıza katılıyorum. Uluslararsı İlişkiler öğrencileri en geç ikincisi sınıfın başında kendine heddef belirlemeli ve kalan 3 yıl boyunca bu hedef doğrultusunda çalışmalıdır. yoksa çok geç kalmış oluyorsunuz. benden acizane tavsiye tüm maddi imkanlarınızı zorlayarak ikinci bir dil öğrenmeniz. bunu okul devam ederken yaparsanız ilerde sorun yaşamazsınız. hangi dil olursa olsun ingilizcenin yanına bir ikinci dil şart oldu artık. Bize Kalan Borç Aziz Zamanlardan; Tarihi Temizlemek SAHTE Kahramanlardan... N.F.K
Uluslararası İlişkiler bölümü yeni mezunu olarak bölümde okuyan yada bölüme ilgi duyan arkadaşlarımız için kütüphanemden seçtiğim belli başlı kaynak eserleri paylaşmak istiyorum..
A. Negri, M. Hardt, İmparatorluk. Ahmet Davutoğlu, Stratejik Derinlik Ali Yaşar Sarıbay, Modernitenin İronisi Olarak Globalleşme Anthony Giddens, Siyaset, Sosyoloji ve Toplumsal Teori, Anthony Smith, Milli Kimlik Arif Dirlik, Postkolonyal Aura, Arnold Toynbee, Medeniyetler Yargılanıyor, Atila Eralp, Devlet Sistem ve Kimlik Atila Eralp, Devlet ve Ötesi Baskın Oran,Türk Dış Politikası Benedict Anderson, Hayali Cemaatler Bernard Lewis, Ortadoğu Carl Brown, İmparatorluk Mirası Cemal Bali Akal, Devlet Kuramı Derleme, Dünya Çatışma Bölgeleri Derleme, Uluslararası İlişkilerde Sınır Tanımayan Sorunlar Edward Hallet Carr, Tarih Nedir Edward Said, Şarkiyatçılık; Batı’nın Şark Anlayışları, Eric Hobsbawm, Kısa 20. Yüzyıl, Aşırılıklar Çağı Eric Jan Zürcher, Modernleşen Türkiye’nin Tarihi30.Ernest Gellner, Uluslar ve Ulusçuluk Fahrettin Altun, Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş, Faruk Sönmezoğlu, Uluslararası İlişkiler sözlüğü Ferdinad Braudel, Uygarlıkların Grameri Feroz Ahmad, Modern Türkiye’nin Oluşumu Francis Fukuyama, Tarihin Sonu mu? George Sabine, Yakınçağ Siyasi Düşünceler Tarihi, Gerard Delanty, Avrupa’nın İcadı Givonni Ariggi, Uzun Yirminci Yüzyıl Halil İnalcık, Doğu-Batı: Makaleler I Henry Kissinger , Diplomasi Howard Williams, Ulus. İliş. ve Siyaset Teorisi Üzerine Bir Derleme Immaneul Wallerstein, Dünya Sistemleri Analizi İlber Ortaylı, İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı İlhan Uzgel, Ulusal Çıkar ve Dış Politika J.F. Lyotard, PostModern Durum John Keane, Şiddetin Uzun Yüzyılı Joseph S. Nye, Amerikan Gücünün Paradoksu Jürgen Habermas, Küreselleşme ve Milli Devletlerinin Akıbeti Jürgen Habermas, Öteki Olmak Öteki ile Yaşamak Kenneth Waltz, Uluslararası ilişkiler Kuramı Louis Althusser, İdeoloji ve Devletin İdeolojik Aygıtları, Marshall Berman, Katı Olan Her Şey Buharlaşıyor Maurice Duverger, Siyaset Sosyolojisi Max Weber, Protestan Ahlakı ve Kapitalizmin Ruhu Maxime Lefebvre, Amerikan Dış Politikası Mehmet A. Alioğulları, Kent Devletinden İmparatorluğa Mehmet Küçük, Modernite versus Postmodernite Mümtaz’er Türköne, Siyaset Oral Sander,Siyasi Tarih Ozan Erözden, Ulus Devlet Ömer Demir, Mustafa Acar, Sosyal Bilimler Sözlüğü Paul Kennedy, Büyük Güçlerin Yükseliş ve Çöküşleri Perry Anderson, P. Gowan, Avrupa Sorunu "Avrupa Ne, Avrupalı Kim?" Rıdvan Karluk, Türkiye ve Avrupa Birliği, Richard Falk, Yırtıcı Küreselleşme SAdettin Gömeç, Türk Cumhuriyetleri ve Toplulukları Tarihi Samuel Hungtinton Medeniyetler Çatışması Server Tanilli, Uygarlık Tarihi Şaban Çalış, Hayaletbilimi ve Hayali KimlikleR Şaban Çalış, Türkiye AB İlişkileri Şaban Çalış, Türkiye’nin Dış Politika Gündemi Şerif Mardin; Türkiye’de Din ve Siyaset Tayyar Arı, Orta Doğu William McNeill, Dünya Tarihi z. Bauman, Küreselleşme Zbiegniew Brzezinski, Büyük Satranç Tahtası Zeynep Dağı, Uluslararası Politikayı Anlamak
ben bu bölümde ikinci sınıfa yeni geçmiş biri olarak şunu merak ediyorum.belli bir alan seçmemizi ve ona yönelmemizi kendimizi geliştirmeye şimdiden başlamamızı söylemişsiniz.fakat,alan derken hangi alanlar mesela bunu bize açıklayabilrmisiniz?ben şu yaz tatilinde kendimi nasıl geliştirebilirim.bu bölümü okumaktayım ama hangi mesleği yapıcağıma dair bi fikrim yok açıkçası.tek güvendiğim tarafım yabancı dilimin oluşu. kıbrıs yakın doğu uluslararası ilişkiler öğrencisi
'Alan' derken tabii yine Uluslararası ilişkiler kapsamında değerlendirilmeli. Örneğin Kamu sektörü mü yoksa özel sektör mü? Öncelikle bunun belirlenmesi lazım. Kamu sektörü düşünülüyorsa bunun kapısı KPSS sınavlarına etraflıca hazırlanmaktır. Tavsiyem bir KPSS kitapçığını incelemen ve bölüm olarak girebileceğin meslek memuriyeti alanlarını irdelenmendir. Ve belirlediğin hedef üzerinden çalışman gereken derslere yoğunlaşman ve bu derslerin kapsamını belirlemen gerekiyor. Bölüm dersleri olarak bu derslerin bazısını görmediğini göreceksin. Dolayısıyla bu açığı bireysel olarak kapatman gerekecek. İkinci sınıf öğrencisi olarak şimdiden bu sınavlara hazırlanman okul bitiminde senin en büyük avantajın olacaktır.
Özel sektör tercihin olursa şirketlerin ihracat/ithalat departmanlarında kendini istihdam edebilirsin. Yine burda da işletme bilgilerini ve yabancı dilini geliştirmen gerekir. Akademia'nın dediği gibi de ikinci bir dil seni daha talep edilen biri yapacaktır.
Bir üçüncü alternatif akademik kariyere yönelmektir. Benim şahsi görüşüm ilk iki seçenekte yoğunlaşman ve tercihini belirlemendir. Unutma bir tercihte bulunurken, kendini en iyi sen tanıdığın için yine hakkında en doğru kararı sen vereceksin.
Saygılarımla... "Bilmediğini bilmek en iyisidir. Bilmeyip de bildiğini sanmak tehlikeli bir hastalıktır."
merhaba ben uluslararası kıbrıs üniversitesinde okuyorum ve bu yaz kıbrıs dışişleri bakanlığında staj yapacağım...bana tavsiyeleriniz nelerdir teşekkür ederim şimdiden...
kitap listesi süper olmuş. ben baktım ama ancak birkaçını okumuş olduğumun farkına vardım. aslında daha neler okumam gerektiğini merak ediyordum. böyle bir liste hazırlamış olmanız beni çok mutlu etti. hazır ben tatildeyken ve bolca vaktim varken şimdi okuma zamanı.... f. şura bahsi ye teşekkürleer...
birde ben tercih konusunda bir şey sormak istiyorum. ben bu yıl üniversite sınavlarına girdim ve puanım iyi görünüyor. Ankara'daki bilkent hariç her üniversiteyi yazabilecek gibiyim. Sizler hangisini önerirsiniz? merve sevinç sakar
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, sanayileşmiş ülkelerden oluşan G-8'e Çin, Hindistan, Güney Afrika, Meksika ve Brezilya'nın dahil edilmesi zamanının geldiğini söyledi...
ULUSLARARASI POLİTİKA ULUSLARARASI HUKUK I İDARE HUKUKU MAKRO İKTİSAT BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ BİLGİSAYAR I YABANCI DİLDE OKUMA VE KONUŞMA (İNG.) birde istatistik vardı ama biz mezun olmadan kalktı...başarılar...