merhaba arkadaslar. siteyi daha yeni buldum ve hemen uye oldum.ben dogu akdeniz universitesi uluslararasi ilişkıler 1.sinif ogrencisiyim. forumlara goz gezdirdigimde bi cok kisinin yapılabilecek, yapilması gereken bı cok sey arastirdigini gordum.ewt ben de onlardan biriyim.bnm gibi bi cok kisi neler yapabilecegi neler yapmali konusunda arastirma yaparken kimilerımiz de bi belirsizlik icinde gecirdigi 4 5 senelik ogrencilik hayati sonrasinda napicam ben simdi bosluguna dusmekte.bu gercekten zor bir durum.sanıorum ki, mezuniyete sistemli bilincli hazirlanmak gereken bi bolumdeyiz.ben de kendimce plan yapmak ıstiorum,hic bisey gec olmadan.hocalarimizinda tavsiyeleriyle kongreleri fln arastirdim.fakat bunun yaninda dedigimiz gibi kitap okumak medyayi takip etmek ve ikinci ucuncu dil.. ama neresinden baslamali? kitap olarak neleri tavsiye edersiniz? sanirim 1. sinif icin konularin derinliklerinden degilde tanimlari ve olaylari tanimadan baslanmali.bu tarz kitaplar nelerdir? bilgisi olan arkadaslarin tavsiyelerine ihtiyacim var.herkese basarilar dilerım.
forumdaki konulara iyice göz gezdirirsen okunması gereken kitap listelerini göreceksin. bunun dışında ben başlanması yada izlenmesi gereken bir sıra görmüyorum. başlıyabileceğin yerden başla... dil kursuna gidebilecek zamanın vaktin varsa kursa git yada kitap listesinden bir kitap seç onu oku. sonuçta dediklerin hepsini yapman gerekir, ipi bir yerden tut ve başla. bende bölümde yeni olduğum için 'sanirim 1. sinif icin konularin derinliklerinden degilde tanimlari ve olaylari tanimadan baslanmali' görüşüne katılıyorum. tarihte eksik olduğun konuları öncelikle yüzeysel bir şekilde öğrenmek en doğrusu olur. Şu üç kişiye acı; cahiller arasındaki âlime, zenginken fakir düşene, hatırlıyken itibarını kaybedene. Unutma ki, yüksekte yer tutanlar aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
merhaba meslektaşım buket, henüz yolun başındasın (1.sınıf). ve çok şanslısın vaktin var elinde, biliyor musun telafisi olmayan tek şey ZAMAN'dır. okulda sadece teorik bilgi alırsın sen bunu pratikle pekiştirmelisin. önce yolun başındayken hedefini seç ve rotanı çiz: kamu mu? özel mi? akademik kariyer mi? yurt dışı mı? ya da sedece diploma sahibi olmak mı? tercih senin elinde. rotanı belirledikten sonra kendini o yönde sürekli geliştir. bir de şu var bizim bölümümüzde kendini dışardan da beslemelisin doğal ve genel olarak. konferanslar, seminerler, makaleler, gazete yorum sayfaları, yazları stajlar, yine yazları yurt dışı sandwich programları... bunları çoğaltabiliriz. herşey senin elinde. önce istemelisin. sana tavsiyem; eğer bu yaz müsaitsen TBMM'de staj yapmanı tavsiye ederim, kendi şehrinin vekili ile beraber yemek yersin, oturumlara katılırsın. başvuru yapmanı tavsiye ederim. bin kilometrelik yol, bir adımla başlar. kolay gelsin. sağlıcakla kalın...
:) tavsiyelerin icin tesekkurederim.avrupa sekreterliginde staj yapmamanı okuldan bi arkadasim tavsiye etti erken oldugunu dusunuordum ama deilmis.. bunun yanında yurt disi olarak buyaz work and travel a katılacagim su donem basvurularini fln yapiorum ztn.ediklerin cok dogru ama biliorsun oneml ve zor olan o karari vermek:) belki de en zevkli surec ama.. asil olan duzgunce dusunmek bu donem ama bilmelisinki amacim kesinlikle sadece diploma deil. buarada sen kacinci sınıftasın,yoksa mezun musun? sizlerin geldikleri yerler bizim rotamiz gibi bisi oluor tekrar tesekkur ederim.
güzel...! Avrupa sekreterliği de güzel staj için. ben 4. sınıftayım. inan 4. sınıfa gelince daha realist bakıyorsun hayata. tekrardan WAT programına katılmanı tavsiye ediyorum, sorun çıkmadığı sürece her yaz katılabilirsin... yolun açık olsun...
aslında ben devlette yapılan stajları pek tavsiye etmiyorum. genelde seminer şeklinde oluyor, size kurumun yapısından bahsediyorlar. ama su da bi gercek ki kamu ya da özel arasında yapacagınız tercihte yardımcı oluyor bu stajlar. onun haricinde kariyer açısından birsey kazandırmıyor sadece staj yaptıgınıza dair bir belge alıyorsunuz.
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, sanayileşmiş ülkelerden oluşan G-8'e Çin, Hindistan, Güney Afrika, Meksika ve Brezilya'nın dahil edilmesi zamanının geldiğini söyledi...
ULUSLARARASI POLİTİKA ULUSLARARASI HUKUK I İDARE HUKUKU MAKRO İKTİSAT BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ BİLGİSAYAR I YABANCI DİLDE OKUMA VE KONUŞMA (İNG.) birde istatistik vardı ama biz mezun olmadan kalktı...başarılar...