merhaba bende henüz üi.li değilim ama olacağım , öss ye girdim tercihlerimi yaptım %98 üi.liyim , şimdiden ingilizceye çalışamaya başladım ve ingilizce dökümanlar için Uiportal'a çook teşekkür ediyorum , ui.de okumayı çok istedim aileme rağmen tercihlerim hep o yönde oldu , eminim pişman olmayacağım :)
Doğru tercih. Hiç merak etme pişman olmayacaksın. Uluslararası ilişkileri sevdikçe ne kadar ayrıcalıklı bir disiplin olduğunu göreceksin. Daha şimdiden bu bölümün gereklerini yerine getiriyor olman da ilerde başarılı olacağının göstergesi. Unutmaki bu bölümü tercih edip herhangi bir üniversitede okuyor olman tek başına yeterli değil. Kendini üniversitenin verdiğinin dışında, kişisel çabalarınla donatmalısın. Türkiye'nin ihtiyacını görüp kendini bu ihtiyaca cevap verecek şekilde yetiştirmelisin.
merhabalar bn eda cengiz sakarya üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümü öğrencisiym ilk sene ingilizce hazırlık okudum bu sene bölümüme baslıycam dersler konusunda biraz korkuorum ama yinede kendime güveniorum umarım her şey güzel gider herkese başarılar...:)
Merhaba ben Nihal Sakarya üniversitesi'nde okuyorum.uluslararası ilşkiler bölümüm.hazırlık okuduk Eda'yla birlikte;)bu sene bölümümüze giriş yapıcaz..inşallah hayırlısıyla bitiririz beraber..;)
ne kadar güzel. bölümünüzün kıymetini bilin ve iyi hazırlanın,, bi daha bu günler geri gelmeyecek.. ben de mezun oldum bu sene,, artık iş hayatına bakıcaz.. "Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak..."
merhaba arkadaslar bende sizdenim aydın adnan menderesteyim 2.sınıf olcm bölümümle ilgili araştırma yaparken bu siteyi buldum hemen üye oldum gerçekten bzm için çok yararlı bir site olmş
merhabalar bnde Erkam selcuk üniversitesi uluslararası ilişkiler bölümü öğrencisiym ilk sene hazırlık okudum bu sene bölümüme baslıycam dersler konusunda bende biraz korkuorum cunku hazirlik okuyanlar bilir yatmaya alistim duyduguma gore calismak gerekiyormus bolumde artik rahati birakacagiz devam zorunlulugu olmamasida gozu korkutsada ben cok sev'yorum uls.ils. suanda okuyan ve kazanan herkese selamlar ve konya hakkinda yardimci olabilirim herkese duyrulur sadece bir mesaj otedeyim:) herkese tekrardan basarılar...:)
merhaba arkadaşlar, sizlerden birşey rica edecektim.benim Türkiye'nin jeopolitik konumu ve bunun Türk-Kürt ilişkilerine yansıması üzerine ingilizce bilgiye ihtiyacım var.yardımcı olabilecek var mı?şimdiden ilginiz için teşekkür ederim...
Sevgili arkadaşlar öncelikle merhabalar... Benim bi ricam olacak kırım sorunu ve rusya hakkında detaylı bilgiye ihtiyacım var bana yardım edebilecek var mı aceba???
selam arkadaslar ben araıza yeni katıldım sol sütunda kredi kısmı ne demek oluyor bana açıklayabilir misiniz ya da öğrenebileceğim bir yer önerebilir misiniz simdiden sağolun
slm arkadaşlar.biz uluslararası ilişkilerci olarak disiplinini iyi okumalıyız ve kavramalıyız.sitemizdeki haberde israil başbakanı perez türkiyenin ab ye üyeliği ile ilgili bir açıklama yapmış bu konu hakkında görüşlerinizi bekliyorum
Elbette aramızda yeriniz var Dybom. Tekrar yeni kaydınızla aramıza hoş geldiniz.
Bu vesileyle tüm site sakinlerini selamlar, öğrenci arkadaşlarımıza derslerinde başarılar dileriz.
uiportal, uluslararası ilişkiler adına bilgi ve birikimin paylaşıldığı bir platform. Gerek okulla ilgili gerek literatürle ilgili ve gerekse dış politika gündemiyle ilgili her türlü bilgi ve düşünce forumlarımızda, makalelerimizde ve dokumanlarımızda paylaşılabilir.
Tüm üyelerimizi silkinmeye ve siteye aktif katılmaya davet ediyoruz. Çekinmeden ve kaygı duymadan yorum ve fikirlerini yazmaya çağırıyoruz.
Bir Uİ öğrencisini farklı kılan da dış gelişmeleri yorum ve muhakeme edebilme yeteneğidir. Beklenen ve yakışan da budur.
Selam... Arkadaşlar dış basında Türkiye'nin BM üyeliği hakkında çıkab haberlerle ilgili bilgi toplamam lazım yardımcı olabilecek olanlar varsa lütfen yardımcı olun.TEŞEKKÜRLER...
sevgılı for life egitimin ingilizce ise sadece bahsettıgın dersler degıl butun derslerını ozumsemeye calısarak oğrenmeyı basarırsan bu sana cok yardımcı olur. cunku kalıp ezberlemekle basa cıkamazsın ustelık bu kalıca da olmaz. basarılar dılıyorum...
bu mikro iktisat dersi ve uluslararası ilişkilere giriş dersi ne zormuş? ingilizce de ondan mı zor geliyor bana anlamadım. ingilizce olunca dersler iş epey zorlaşıyor. ingilzce sınavları sizler nasıl geçtiniz? kalıpları mı ezberlediniz yoksa :)